Lângă Haragâş, Cantemir, a fost dezvelit un monument în memoria eroilor SMURD

  În curând, se va împlini o lună de zile de când în pădurea de lângă satul Haragâş, raionul Cantemir, au început lucrările de construcţie a unui monument în memoria echipajului SMURD Iaşi, care şi-a pierdut viața în tragicul accident aviatic din vara trecută.

  Monumentul-memorial reprezintă o alee cu o lungime de peste 50 de metri și este constituit din trei elemente: o troiță, o pistă de aterizare pentru elicoptere și o placă comemorativă din marmură. 

  Inițiativa de a ridica aici un monumentul aparţine  Serviciului Protecţie Civilă şi Situații Excepționale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, startul lucrărilor de construcție fiind dat la sfârșitul lunii octombrie.

  Amintim cititorilor că cei patru membri ai echipajului SMURD Iași şi-au pierdut viața în urma unui accident aviatic , după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit la o margine de pădure din apropierea localităţii Haragâş din raionul Cantemir. Echipajul fusese  chemat pentru a salva viața unei femei în vârstă.

Ion CIUMEICĂ