Imagine simbol, Fidel Castro.

Cuba se pregătește de funeraliile lui Fidel Castro (Video)

  Cuba se pregăteşte de unul dintre cele mai importante evenimente din ultimele decenii: funeraliile lui Fidel Castro, părintele regimului actual. Aranjamentele în piaţa centrală a Havanei sunt deja în toi. Astăzi, în Capitala Cubei sunt aşteptaţi mai mulți lideri mondiali, pentru a participa la ceremonia în memoria fostului lider revoluţionar. Ulterior, urna cu cenuşă va fi purtată prin toată ţara, înainte de funeraliile planificate pentru ziua de duminică, în oraşul Santiago, din estul ţării.   

Imagine simbol, Fidel Castro.
Imagine simbol, Fidel Castro.
 Decesul celui considerat „El Lider Maximo” a împărţit cubanezii. Cei rămaşi în ţară sunt întristaţi de dispariţia singurului şef de stat pe care cei mai mulţi l-au cunoscut. În schimb, exilaţii, mai ales cel din Statele Unite, văd în decesul lui Fidel Castro şansa revenirii la democraţie a Cubei.

  De asemenea, pentru mulţi locuitori ai Cubei, ţara pe care Fidel Castro a condus-o cinci decenii, decesul fostului lider este un moment de tristeţe. În loc de schimbare, oamenii cer continuitate.

  Funeraliile lui Fidel Castro vor avea loc duminică, 4 decembrie, în Santiago de Cuba, acolo unde şi-a început revoluţia în secolul trecut. Fidel Castro s-a născut în anul 1926.

sursa: RussiaToday/YouTube