Dopping, seringă, sportivi

Autoritățile vor lupta cu dopajul printre sportivi

  În scopul combaterii fenomenului de dopaj în sport, Ministerul Tineretului și Sportului urmează să solicite Agenției Naționale Antidoping să realizeze un amplu program de testări în cadrul Campionatelor Republicii Moldova, cât și în perioada stagiilor de pregătire a sportivilor. Acțiunea are drept scop prevenirea și depistarea prealabilă a sportivilor din Republica Moldova, care au consumat și consumă substanțe interzise în cadrul competițiilor internaționale.

Imagine simbol, sursa: alerg.ro
Imagine simbol, sursa: alerg.ro

  Astfel, Agenţia Naţională Antidoping trebuie să desfăşoare ample campanii de informare a sportivilor, antrenorilor, medicilor sportivi, alt personal ce asistă sportivii; este nevoie de un amplu program de prevenire și combatere a dopajului în sport, aliniere la noul cod mondial antidoping și practicile României în combaterea dopajului.

  Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Comitetul Internațional Olimpic i-a descalificat pe sportivii moldoveni pentru dopaj în cadrul Jocurilor Olimpice din anul 2012, retrăgându-le totodată și medaliile.