Alegerile prezidențiale dezbină societatea și dezamăgește diaspora (Video)

  Mii de concetățeni aflați la muncă în statele Uniunii Europene nu au putut să voteze din cauza insuficienței buletinelor de vot. Unul din exemple este secția de votare din Stratford, Marea Britanie,  unde buletinele de vot s-au epuizat, în ciuda cozii formate din câteva mii de concetățeni de-ai noștri. 

  De menționat este faptul că mulți dintre alegători au parcurs distanțe de câteva sute și chiar mii de kilometri pentru a-și alege președintele țării. 

  De asemenea, a fost menționată o creștere sporită a prezenței la urne a cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreană. Aici, alegătorii au fost aduși la secțiile de votare în  mod organizat cu autocarele. 

    Câteva sute de tineri au ieșit să protesteze în fața CEC-ului iar mai multe ONG-uri au anunțat pentru astăzi proteste în centrul capitalei.

  Deși Comisia Electorală Centrală a dat asigurări că numărul de buletine tipărite pentru turul II al alegerilor prezidențiale vor fi suficiente pentru a asigura dreptul la vot a fiecărui alegător, acestea s-au epuizat în după amiaza zilei de ieri, în ciuda mobilizării anunțate anterior de către diasporă.