Captură video

Mihail Saakașvili demisionează din funcția de guvernator al regiunii Odesa (VIDEO)

  Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili și-a anunțat ieri demisia din funcția de guvernator al regiunii Odesa și a condamnat corupția din vârfurile puterii de la Kiev.

 Captură video
Captură video

  Mihail Saakașvili, care și-a anunțat inteția de a demisiona din funcția de guvernator al regiunii Odesa, l-a învinuit pe actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko de protejarea clanurilor criminale din regiune.

Saakașvili și-a motivat decizia prin nedorința autorităților de a lupta cu fenomenul corupției:

  „Poroșenko sau Ianukovici? Ce contează cine va fura? Președintele Poroșenko spunea că Iațeniuk îi punea piedici. Am înființat mișcarea „Pentru purificare” și l-am ajutat să scape de Iațeniuk… Nu intenționez să tac și sunt sătul de aceste lucruri, în situația în care în regiunea Odesa președintele susține personal două clanuri: un clan de asasini din anii ’90, condus de Truhanov (fostul primar al Odesei) și clanul corupților”, a menționat Saakașvili.

  Potrivit guvernatorului, dezvoltarea regiunii Odesa este posibilă doar după ce Kievul va fi eliberat de cei corupți, care protejează banditismul din țară, în special la Odesa.
Totodată, acesta a promis că va continua lupta împotriva corupților care fac bani enormi pe seama soldaților ce luptă în estul Ucrainei și pe seama jertfelor Maidanului, care au trădat ideia revoluției și  au doar un scop – „să-și umple buzunarele”.

  Mihail Saakașvili a fost numit în funcția de guvernator al regiunii Odesa pe 30 mai 2015, la inițiativa lui Poroșenko. Președintele ucrainean declara că își investește toate speranțele în Saakașvili, în special în ceea ce privește eradicarea corupției în regiune. 

Sursa: Saakashvili Mikheil /YouTube