Transport feroviar, sursa: adevarul.ro

Studenții basarabeni din România vor călători gratuit pentru a vota în turul II al alegerilor prezidențiale

   Executivul de la București a stabilit o Ordonanță de Urgență care le va permite elevilor şi studenţilor basarabeni cu drept de vot din România, să-și exercite dreptul de vot în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. 

Transport feroviar, sursa: adevarul.ro
Transport feroviar, sursa: adevarul.ro

  Astfel, tinerii vor putea să se deplaseze gratuit la secțiile de vot care vor fi deschise în orașele Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava și Craiova. 

  Este vorba despre o călătorie gratuită dus-întors, cu tren regio şi interregio, clasa a II–a, în perioada 12 – 13 noiembrie 2016, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României.

  Biletul de călătorie urmează a fi eliberat la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau adeverinței eliberate de instituția de educație la care este înscris. 

  Costurile pentru biletele gratuite vor fi recuperate de operatorii de transport feroviari de la bugetul de stat al României, prin bugetul Ministerului Transporturilor, până la sfârşitul anului curent.