Pentru ce au votat Maia Sandu și Igor Dodon, principalii favoriți la Președinția Republicii Moldova

Candidata comună a opoziţiei de centru-dreapta, Maia Sandu, declară că îşi doreşte un preşedinte onest pentru ţară, iar miza acestor alegeri este foarte mare. Politiciana a menţionat, după ce şi-a exercitat dreptul la vot, că a votat pentru ca la conducerea ţării să vină oameni corecţi, transmite IPN.

FOTO Sandu Tarlev
FOTO Sandu Tarlev

„Am votat pentru a readuce încrederea oamenilor din Moldova că ţara noastră merită o şansă. Am votat pentru viitor. Am votat pentru ca să putem trăi cu demnitate acasă. Vreau să le spun tuturor alegătorilor să nu le fie frică, să vină astăzi la vot şi împreună să facem ordine în Republica Moldova. Noi am demonstrat că oamenii simpli, cu puţine resurse, dar cu bun simţ şi cu intenţii bune, pot face diferenţa. Haideţi să mai facem un pas, să mergem la vot şi să le demonstrăm corupţilor şi hoţilor că suntem mai mulţi”, a spus Maia Sandu.

Candidata a adăugat că optează pentru relaţii bune cu toate ţările şi că acestea trebuie construite pe respect reciproc.

Dodon speră să câștige din primul tur

FOTO Sandu Tarlev
FOTO Sandu Tarlev

La rândul său, candidatul socialiştilor, Igor Dodon, s-a prezentat la secţia de votare împreună cu soţia şi mezinul familiei pentru a-şi exercita dreptul la vot. Acesta a declarat presei că astăzi ar putea fi primul şi ultimul tur al alegerilor şi a îndemnat cetăţenii să iasă activ la vot.

„Va fi un nou început. Am votat împotriva celor care au fost la guvernare pe parcursul ultimilor şapte ani, am votat împotriva oligarhiei şi a celor care au distrus sistemul bancar, ţara şi şi-au bătut joc de oameni”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat de jurnalişti ce fel de preşedinte îşi doreşte, Igor Dodon a spus că vrea un preşedinte al tuturor cetăţenilor.