imagine simbol, sursa: descoper.ro

   Dreptul la religie- cum să-l discern ?

  Cine sunt? Ce menire are omul pe acest pământ? Am încercat a căuta răspuns…și am înțeles cu ezitare că omul este o minusculă particulă luată dintr-un întreg sistem universal, precum o furnică, zic eu… și din nou mă îndoiesc. Eu,tu,el, fiecare din noi, își clădește baza vieții, fiind mereu în mișcare fizică, mentală și instinctuală…  

imagine simbol, sursa: descoper.ro
imagine simbol, sursa: descopera.ro

  Ne credem mari, puternici, atotștiutori, însă în mâinile Lui suntem minusculi. Unii Îl cunosc, alții se amuză pe seama Lui, doar că, conștient, oricare dintre noi simte o frică neînțeleasă față de forța Sa. Cât trăim, auzim de El, cât respirăm, Îl mirosim, când suntem singuri, Îl simțim, toată viața suntem în căutare, dar căutând, ne înfricoșează gândul că, dacă Îl vom găsi, într-un sfârșit, ce va fi, cum va proceda cu mine? Întrebări la care nimeni niciodată n-a găsit răspuns.

  Unii Îl numesc Allah, ceilalți- Buda ori Dumnezeu, nu excludem și alte variante, însă sensul rămâne același. De ce omul are nevoie să creadă în cineva, când el este predispus să facă orice pe lumea aceasta? Religia este poarta spre rai sau infern?

  Dorind mereu să fim liberi și independenți, să primim tot și îndată de la viață, deoarece știm că nu suntem veșnici și vrem, simțim clipa de azi, să ne relaxăm, să ne folosim de bucuriile vieții, totuși ne abținem, gîndindu-ne la osînda Celui de Sus. Dacă religia e menită să ne îmbunătățească viața, de ce ajungem a ne limita de ceea ce ne-ar face fericiți, impunîndu-ne rigori de care suferim?. Oare nu este asta paradoxal? De unde poți ști că ceea ce este înscris în Biblie, Coran etc.o să te ajute să ajungi în paradis și viața de aici nu o irosești, conducîndu-te după reguli scrise pe pămînt și (cu ezitare)… în cer?

 De aceea, fiecare este liber să-și aleagă calea sa, să se conducă sau nu, în sec. 21, de dreptul la religie.

 De crezi în forța divină, de nu, în clipele dificile și negre de nenorociri îți îndrepți totuși gândul spre El…

Sașco Ina, clasa a XII-a ”B”, I.P. L.T. ”M.Eminescu”, or. Cimișlia