Explozie urmată de incendiu la Toceni, Cantemir

Chiar la începutul săptămânii curente, pompierii din oraşul Cantemir au fost alertați pentru a interveni în satul Toceni din acelaşi raion, în vederea lichidării consecințelor unei deflagrații, urmată de un incendiu. La fața locului s-a deplasat o unitate tehnică și patru pompieri din cadrul Secției situații excepționale Cantemir.

incendiu

Ajunsă la Toceni, echipa de salvare a constatat că flăcările au cuprins suprafața unei anexe de 24 de metri pătrați. Din informațiile operative, se cunoaște că incendiul a izbucnit în urma unei explozii, produsă în acea anexă din gospodărie. Mai mult, o femeie de 74 de ani, stăpâna locuinței, a suferit arsuri de gradele I și II pe 15 procente din suprafața corpului. Femeia a fost preluată de un echipaj 903 și transportată la Spitalul raional Cantemir pentru îngrijiri ulterioare.

Datorită acțiunilor de localizare rapidă a incendiului, focul nu s-a extins, fiind astfel salvată casa de locuit din imediata apropiere de anexă.

Inspectorii urmează să stabilească circumstanțele producerii deflagrației care a condus la incendiu. Potrivit unei ipoteze preliminare, cauza celor întâmplate poate fi scurgerea de gaze de la aragaz, instalat în anexa respectivă.

În acest context, pompierii roagă cetățenii să respecte normele de protecție împotriva incendiului la exploatarea aragazurilor și buteliilor de gaz. Acestea trebuie instalate doar de către specialiști și verificate periodic, pentru a constata funcționalitatea lor fără abateri de la normele în vigoare.