Incendiul devastator de la Basarabeasca a lăsat fără acoperiș peste 20 de persoane (Foto)

  Incendiul devastator din orașul Basarabeasca a izbucnit în după amiaza zilei de ieri, într-un apartament dintr-un bloc de locuit.
Potrivit locatarilor care au avut de suferit, incendiul a fost provocat de o vecină, care a lăsat aragazul pornit și a plecat la serviciu.

  La fața locului au intervenit pompierii și salvatorii din raionul Basarabeasca și Găgăuzia cu cinci autospeciale. Aceștia au luptat cu flăcările mai bine de o oră.
  Potrivit Departamentului Situații Excepționale, flăcările au distrus o suprafață de 400 metri pătrați din acoperișul blocului, dar și interiorul a patru apartamente de la etajul doi.
  De asemenea, alte patru apartamente de la etajul întâi al blocului au fost salvate de flăcări. Din fericire, în timpul incendiului, nu era acasă nici-un locatar.
   În prezent, autoritățile încearcă să soluționeze problema asigurării sinistraților cu spațiu locativ, mizând pe un cămin al Căilor Ferate a Moldovei care se află în localitate.

  Inspectorii Serviciului Situații Excepționale urmează să stabilească cauza izbucnirii incendiului, una dintre ipotezele cercetate fiind nerespectarea normelor anti-incendiare la utilizarea aparatelor de uz casnic.

  În acest context, pompierii roagă cetățenii să fie prudenți și să respecte normele de securitate, pentru a evita izbucnirea incendiilor. În cazul în care observă producerea acestora, este importantă alertarea promptă a Serviciului 901, în caz contrar incendiul poate obține răspândire pe suprafețe mari, cu pericol pentru locuințele vecine și chiar pentru viețile omenești.
sursa foto: dse.md.