Trei tineri din Căușeni riscă închisoare după ce au comis mai multe jafuri și tâlhării

  Trei tineri  originari din oraşul Căinari, raionul Căuşeni, cu vârstele de 16,  17 și 23 de ani, sunt suspectați că ar fi furat bunuri de peste 50 de mii de lei. 

   În perioada lunilor aprilie – august, tinerii ar fi comis cinci furturi (magazine alimentare, oficiu poștal și domicilii) și un jaf , toate în localitatea de baștină. În toate cazurile, aceştia acționau pe timp de noapte prin deteriorarea geamurilor, de unde au sustras  produse alimentare, bani și alte bunuri materiale (perforator,  instrumente electrice etc.). 

   Ultima infracțiune a suspecților a avut loc la 4 august, când aceștia au dat buzna în casa unei locuitoare din Căinari. Ameninţând-o cu răfuială fizică i-au cerut mijloace financiare. Pentru că nu au găsit nimic, suspecții au sustras de pe masă 100 de lei și au fugit de la fața locului.   
   Tinerii și-au recunoscut vina, spunând că o parte din bunurile furate le-au vândut în Chișinău, altele au fost găsite la domiciliile acestora, în urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii.  

  Deocamdată, bănuiții sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt și jaf. Dacă aceștia vor fi găsiți vinovaţi, aceștia riscă amendă de până la 10 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii, sau închisoare de până la trei ani.