100 de microbuze școlare din partea Guvernului Român vor ajunge în Republica Moldova

  Guvernul României va dona Republicii Moldova încă 100 de microbuze școlare pentru transportarea elevilor, informează Ministerul Educației de la Chișinău.

100microbuze

  Noile microbuze ar urma să ajungă la Chișinău până la sfârșitul acestui an și vor fi repartizate în funcție de necesitățile la nivel raional, în mod prioritar, școlilor de circumscripție, potrivit serviciului de presă al Ministerului Educației.

  De asemenea, Republica Moldova va beneficia de încă trei milioane de euro din partea Guvernului României pentru renovarea grădinițelor.

  Anterior, în octombrie 2014, Guvernul Român a donat țării noastre 100 de microbuze școlare, trei autobuze și 35 de autoturisme de teren „Dacia Duster” pentru instituţiile publice din republică.

  Cele 100 de microbuze sunt destinate pentru gimnaziile şi liceele din toate raioanele, în sprijinul modernizării sistemului educaţiei şi vor asigura transportarea sigură şi comodă a elevilor la şcolile în care studiază.

  Din numărul total de microbuze, trei au fost oferite şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului. Instituţiile beneficiare au fost selectate de Ministerul Educaţiei, în baza unor solicitări înaintate de direcţiile raionale de învăţământ, tineret şi sport.