Un bărbat din Cantemir, înghițit de apele Prutului

  Ultima zi a lui Cuptor a fost ultima din viața unui bărbat, în vârstă de 67 ani, locuitor al comunei Antonești, raionul Cantemir, care a intrat, spre seară, pentru a se scălda, în apa Prutului, dar nu a mai revenit la mal.

inec

  Potrivit șefului Serviciului protecție civilă al Secției situații excepționale Cantemir, Vladimir Lavric, scafandrierii mai sunt în căutarea cadavrului înghițit de apele tulburi ale râului.

  Sursa citată a mai adăugat că, de la începutul anului curent, în râurile și lacurile din țară s-au înecat peste 60 de persoane, inclusiv 14 minori. În raionul Cantemir, anul acesta au fost înghițiți de ape deja două persoane. Acum două săptămâni, un locuitor al satului Tartaul s-a înecat în iazul din preajma localităţii.

  În context, Lavric a ținut să menționeze că, în perioada lunilor de vară, salvatorii merg pe plajele bazinelor acvatice din raioanele Cantemir și Cahul, pentru a le aminti oamenilor regulile de securitate la scăldat, dar și pentru a-i instrui cum să acorde primul ajutor persoanei salvate de la înec.

  De asemenea, echipe de salvatori și paramedici ai Direcției situații excepționale Cahul prezintă astfel de lecții atât adulților, cât și sau mai ales celor mici, veniți la scăldat. Aceste lecții teoretico-practice de acordare a primului ajutor sunt de un real folos, întrucât, de cele mai multe ori, oamenii cu ştiu cum să ajute victimele, până la venirea echipelor de urgență specializate.

  Campania de prevenire a cazurilor de înec va continua pe parcursul întregului sezon estival. Salvatorii recomandă în continuare prudență la scăldat. E interzis consumul de alcool înainte de a intra în bazinele acvatice, scăldatul pe timp de noapte și în acele iazuri unde acest lucru este interzis. Minorii au nevoie de strictă supraveghere din partea părinților și a celor care îi au în grijă, pentru a evita cazurile de înec.