S-a dat startul marii înfrăţiri între România și Republica Moldova

Cetățenii Republicii Moldova și ai României se pot înfrăți în cadrul unei platforme online, lansarea căreia a fost anunțată de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”.

Autoritățile din Gura Galbenei și Măgurele stabilesc relații de înfrățire
Autoritățile din Gura Galbenei și Măgurele stabilesc relații de înfrățire

„Dacă eşti din Chişinău sau din Bucureşti, pe site-ul www.basarabia-acasa.ro poţi să îţi găseşti un „frate” şi chiar să călătoreşti pentru a vedea celălalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizaţiilor unioniste, care în anul acesta au înfrăţit primăriile şi liceele între ele”, se afirmă într-un comunicat de presă al Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

Sub genericul „Vara înfrăţeşte Ţara”, în cadrul unei campanii speciale, fiecare persoană din România are oportunitatea de a vizita gratuit Republica Moldova şi fiecare locuitor din Republica Moldova poate afla tot ce îşi doreşte despre România chiar din teren.

„Cel mai bun plan de vacanţă este acela în care mergi să îţi vezi fraţii pe care nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătoreşti la mare şi la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici şi primitori. Azi este momentul să ne reîntregim familia şi cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic şi stabil. Azi este momentul să înfrăţim om cu om”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

După ce, până în timpul de faţă, câteva sute de primari din România şi Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrăţire şi 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu tot atâtea instituţii de învăţământ din stânga Prutului, a venit rândul înfrăţirii populaţiei din România şi Republica Moldova.

Organizatorii platformei online estimează realizarea, în anul acesta, a 100.000 de înfrăţiri între cetăţenii celor două state, materializate prin vizite reciproce.