Uşile şi ferestrele la spitalul raional Basarabeasca, schimbate cu bani dintr-un grant românesc

400 de mii de lei urmează a fi cheltuiţi pentru înlocuirea ferestrelor şi uşilor interne vechi cu altele noi în clădirea centrală a Spitalului raional Basarabeasca. Banii sunt alocaţi din grantul în valoare totală de 20 de milioane de euro, oferit de către Guvernul României Republicii Moldova în scopul soluţionării problemelor stringente ale beneficiarilor din sfera socială.

www.panoramio.com
www.panoramio.com

Conducerea raionului Basarabeasca a făcut un apel către organele centrale ale ţării în legătură cu faptul că incinta policlinicii trebuie schimbate urgent uşile şi ferestrele, aflate într-o stare jalnică. Tot atunci a fost solicitată o anumită sumă pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie în edificiul pomenit mai sus, unde se află blocul administrativ al instituţiei curative, dar şi Centrul de sănătate din oraş.

După examinarea, de către organele de resort de la Chişinău, a cererii înaintate, aceasta a fost satisfăcută şi, prin intermediul Fondului de Investiţii din Moldova, Spitalului raional Basarabeasca i-a fost alocată suma de 400 de mii de lei, mijloacele financiare fiind direcționate în cadrul unui subproiect de îndeplinire a lucrărilor necesare.

Realizarea subproiectului este acum în plină desfăşurare. Lucrătorii din domeniul ocrotirii sănătăţii speră foarte mult că, pe parcursul viitorului sezon de încălzire, ei vor beneficia de condiţii de activitate mult mai bune, iar bolnavii vor beneficia de un tratament eficient.