Puncte de reabilitare în zilele de caniculă în Cahul și Cantemir

  În zilele toride de vară, în ajutorul cetățenilor vin, ca de fiecare dată, salvatorii de la Direcția pentru situații excepționale, instalând prin oraș puncte de reabilitare, unde fiecare trecător poate să facă un popas și să bea un pahar cu apă rece.

canicula

  Conform informațiilor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pe parcursul a opt zile, la punctele de reabilitare instalate de salvatori în orașul Cahul și Cantemir, s-au adresat peste trei mii de persoane. Oamenii au băut apă și s-au protejat de temperaturile ridicate. Mai mult, aproximativ 1000 de persoane au avut posibilitatea să-și verifice tensiunea arterială și să primească sfaturi de la paramedicii SMURD, care au fost de serviciu în punctele de reabilitare.

  De asemenea corturi cu apă sunt amplasate în municipiile Chişinău, Bălţi şi Comrat. Punctele de reabilitare vor funcţiona pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate, în intervalul orelor 11.00–18.00. Scopul funcționării acestora este protejarea oamenilor de temperaturile înalte. Pentru a preveni situațiile de risc în zilele de caniculă, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale recomandă oamenilor să se hidrateze bine, să își acopere capul când ies afară și să nu se expună razelor solare în orele de vârf ale zilei.

  Corturile au fost instalate săptămâna trecută. La Cahul, punctul de reabilitare se află vizavi de Primăria orașului Cahul. Oamenii pot veni aici pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor calificat.