Tabăra de odihnă „Izvoraş” din Cimișlia și-a deschis porțile pentru copii

  În raionul Cimişlia a devenit o tradiţie frumoasă deschiderea oficială a Taberei de odihnă pentru copii „Izvoraș” , situată la o margine de codru din apropierea satului Zloți.

Copiii au prezentat un bogat program artistic dedicat inaugurării ediţiei din acest an a Taberei de odihnă „Izvoraş”
Copiii au prezentat un bogat program artistic dedicat inaugurării ediţiei din acest an a Taberei de odihnă „Izvoraş”

  Anul acesta, inaugurarea sezonului estival a început cu onorarea Imnului de Stat. La eveniment au fost prezente mai multe persoane oficiale din centrul raional Cimişlia.

  Directorul taberei, Veaceslav Hotnog, le-a urat copiilor odihnă plăcută, succese, a pledat pentru conlucrarea acestora cu educatorii în vederea realizării unor lucruri frumoase pe parcursul odihnei de vară.

  Președintele raionului Cimişlia, Mihai Olărescu, a anunţat oficial inaugurarea sejurului de vară 2016. Demnitarul le-a urat copiilor „distracție plăcută, o vară deosebită, plină de speranțe, prietenii și multe merite”.

  În discursul ţinut cu această ocazie, Mihai Olărescu a comunicat că în primăvară aici au fost în totalitate renovate instalaţiile sanitare, pentru ca elevii să aibă parte de condiţii normale. El a mai susținut că, pentru anul viitor, este prevăzută executarea unei serii de noi lucrări, deoarece se dorește ca, încetul cu încetul, Tabăra de odihnă pentru copii „Izvoraș” să corespundă întru totul standardelor europene.

  Adresându-se celor mici, preşedintele raionului Cimişlia şi-a încheiat discursul cu următoarele cuvinte: „Vă doresc succese în continuare, să fiți mai toleranți și mai prietenoși”.

  Șeful Direcţiei învățământ general din cadrul Consiliului Raional Cimișlia, Mihai Popescu, i-a felicitat pe copii cu prilejul deschiderii sezonului estival 2016, a îndemnat elevii „ca pe parcursul a 10 zile să se odihnească bine, să-şi demonstreze potențialul pe care l-au dobândit pe parcursul anilor în organizarea manifestărilor culturale și activităţilor sportive interesante”.

  Mihai Popescu a ţinut să mulţumească oaspeților din oraşul Cimişlia pentru contribuția majoră la crearea condițiilor de odihna a copiilor din Tabăra „Izvoraș”, exprimându-şi speranţa că administraţia raionului, pe parcurs, va mai face lucruri frumoase pentru copii.

  Primii locatari din anul curent ai acestui colţişor de rai au fost felicitaţi, de asemenea, de către vicepreședintele raionului Cimişlia, Iurie Stoian, de şeful Direcţiei dezvoltare teritorială a Consiliului Raional Cimişlia, Vasile Tocaru, de secretarul Consiliului Raional Cimişlia, Vasile Spânu.

  Copiii sunt cazaţi în trei clădiri, fiecare având o capacitate de peste 30 de locuri. Băieţii şi fetele au ales denumiri pentru echipele din cele trei edificii, au pregătit mai multe numere artistice. Astfel, casa cu numărul unu purta numele „Minionii”, iar fetele din ea au declamat poezii de diferiți autori, dar au recitat și creații proprii, pentru ca, spre final, echipa aceasta să interpreteze un dans popular.

  Casa cu numărul doi se numea „Spartanii” . Locatarii ei, de asemenea, au bucurat publicul cu ritmurile unui dans popular, după care au dat citire creațiilor proprii.

  Şi, în sfârşit, elevii din casa cu numărul trei, „Meteoriții”, au delectat oaspeţii din centrul raional, educatorii şi colegii cu un vals, apoi cu un dans popular, dar şi cu creații proprii.

  Micii artişti amatori au compus o melodie despre Tabăra „Izvoraș”. După manifestarea consacrată inaugurării oficiale a sezonului estival, am purtat discuţii cu cei care se odihnesc aici, cu educatorii. Şi am ajuns la concluzia că tuturor le este bine și au devenit deja prieteni. Iată ce ne-a declarat, spre exemplu, Erica Moldovanu, elevă la Gimnaziul din satul Cenac, raionul Cimişlia: „Deschiderea taberei mi s-a părut foarte interesantă, am muncit împreună cu echipa foarte mult. Locatarii din toate căsuțele au fost puternici, dar consider că cel mai bine s-au prezentat colegii din clădirea mea. Copiilor din sat le transmit să vină și ei la această tabără, deoarece este foarte interesant aici, e perfect, educatorii sunt buni și ne învață doar lucruri folositoare nouă”.

Dumitriţa GÎRNEŢ,
stagiară.