Un proiect care a dezvăluit talente și a adus bucurii

La 29 mai 2016, Centrul Raional de Creație al Copiilor și Adolescenților din orașul Cimișlia a găzduit cel mai important eveniment anual: ,,Darea de seamă a tuturor cercurilor care au activat pe parcursul anului de studiu 2015-2016, cu genericul ,,Esența Succesului”. Circa 400 de copii din cadrul Centrului, dar și de la cele 14 filiale din raion, au fost prezenți la sărbătoare, în cadrul căreia au prezentat un program artistic. De asemenea, în cadrul activității a fost prezentat bilanțul cercurilor de artă și meșteșuguri populare la Expoziția–Concurs raional ,,Lumea în viziunea copiilor”.

tineri

Un alt eveniment important oglindit la sărbătoare a fost lansarea Proiectului ,,Șanse egale pentru toți copiii”, finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu CCF Moldova. Proiectul a fost elaborat de către AO „Alături de Ei”, care activează în incinta Centrului de Creație, în cadrul căruia a fost amenajat un spațiu pentru odihnă activă a copiilor cu nevoi speciale – o sală de șah și joc de dame complet amenajată cu inventar, mobilier, literatură metodică pentru însușirea jocul de șah. De asemenea, au fost procurate două aparate pentru gimnastică curativă, dar și mai multe mingi pentru ocuparea timpului liber al copiilor.

Proiectul a fost inaugurat cu un flash-mob, care a avut următorul moto: „Europa înseamnă mai bine, Europa nu înseamnă mai greu, Schimbarea e-n mine și-n tine, Europa ești tu și sunt Eu”. În acest context, a fost anunțat și bilanțul celor două concursuri orășenești de poezie și desen cu genericul „Europa sunt Eu”, la care au participat peste 100 de copii din oraș. Toți participanții au obținut Diplome de Mențiune și cadouri, dar pentru cele mai bune creații s-au înmânat și premii bănești.

Menționăm că din cadrul Proiectului sunt planificate și alte activități care se vor desfășura pînă în luna decembrie anul curent, când se finalizează proiectul, dar nu și activitățile din cadrul acestuia. Pentru viitor planificăm să extindem activitatea oferind durabilitate Proiectului prin implicare în continuare a copiilor în activități de odihnă activă.

Au mai fost prezenți la lansarea proiectului Iurie Răileanu, vicepreședinte al raionului Cimișlia, Mihai Popescu, șeful Direcției învățământ general, Gheorghe Răileanu, primarul de Cimișlia, consilieri locali și raionali, Mihai Motroi, șeful Direcției asistență socială, agenți economici, părinți, dar și o delegație din orașul Ploiești, Romania.

Cristina Arabadji, dir. CRCCA
Rodica Matei, coord. proiect AO ,,Alături de Ei”