imagine simbol

Migranții oferă burse de merit elevilor din satele Moldovei

   Pentru cel puțin 30 copii din Vorniceni, Telenești, Crihana Veche și Slobozia Mare, sfârșitul de an şcolar a însemnat mai mult decât începutul vacanței. Aceștia au primit burse de merit oferite de migranții originari din aceste localități, pentru rezultate excepționale la studii. 

imagine simbol
imagine simbol

   „Acestea, dar și alte inițiative locale sunt implementate de cel puțin 25 primării din Moldova în comun cu băștinașii, inclusiv migranții, în cadrul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală, care vine cu o nouă abordare în dezvoltarea satelor și orașelor, prin implicarea și mobilizarea băștinașilor plecați din aceste localități”, susține Olesea Cazacu, manager de proiect. Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) este implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

   Aceste burse au fost oferite prin intermediul şi cu suportul Asociațiilor de Băștinași care au menirea de a contribui la dezvoltarea localităților prin diverse proiecte şi iniţiative, desfăşurate împreună cu autoritățile locale și membrii comunității. Elevii au fost selectați de băștinași, inclusiv migranții, în comun cu administrațiile instituțiilor de învățământ și reprezentanții autorităţilor locale, fiind luate în considerare atât reușita copiilor la studii, cât și nivelul de vulnerabilitate a familiilor din care provin.