Noaptea Europeană a Muzeelor, consemnată şi la Cimişlia

  Oameni de cultură şi artă, profesori, ziarişti, elevi ai Şcolii de arte şi discipoli ai Centrului raional de creaţie pentru copii şi adolescenţi, părinţii acestora s-au adunat, în seara zilei de sâmbătă, 21 mai curent, pentru a sărbători şi la Cimişlia Noaptea Europeană a Muzeelor.

Vizitatorii au dat o înaltă apreciere colecţiei de lucrări din coarne de bovină
Vizitatorii au dat o înaltă apreciere colecţiei de lucrări din coarne de bovină

   Cu toate că în această localitate evenimentul a fost marcat pentru întâia oară, el a trezit un viu interes, în curtea Muzeului de istorie, etnografie şi artă din oraşul Cimişlia venind destul de multă lume.

   Iulia Javgureanu, angajată a Secţiei cultură, tineret şi sport din cadrul Consiliului Raional Cimişlia, a prezentat o relatare despre istoricul apariţiei acestei neobişnuite sărbători care se numeşte Noaptea Muzeelor. Vorbitoarea şi-a exprimat speranţa că evenimentul odată lansat va deveni unul tradiţional pentru cimişlieni.

   Pe parcursul serii au avut loc mai multe manifestări. Cei prezenţi s-au delectat cu un frumos concert în interpretarea Ansamblului de fluieraşi „Tilinca” şi cu melodiile conducătorului acestuia, Leonid Nenescu; au luat cunoştinţă de desenele executate ad-hoc de către un grup de tineri îndrăgostiţi de pictură, au vizitat o serie de expoziţii din sălile muzeului: tablouri ale artistului plastic Mihai Mireanu, originar din satul Olăneşti, actualul raion Ştefan Vodă; lucrările din coarne de bovine executate de către elevii Nicolae Bârzoi, Gabriel Garaba şi Maxim Cecati, sub îndrumarea profesorului Alexandru Bulat; relicvele găsite în urma săpăturilor arheologice în tumulul nr.8 din apropierea oraşului Cimişlia etc.