A estorcat 250 de dolari pentru un permis de conducere

  Un bărbat din Cahul a fost reţinut de către ofiţerii DGT Sud a Centrului Naţional Anticorupţie şi procurori într-un dosar de trafic de influenţă. Bănuitul ar fi estorcat de la o femeie 250 de euro pentru un permis de conducere. Despre aceasta anunță serviciul de presă al CNA.

arestare

  Potrivit denunţătorului, bărbatul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor responsabili din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul a ÎS „CRIS REGISTRU” şi că-i poate determina să o ajute să susţină examenele pentru obţinerea permisului de conducere.

  În urma investigaţilor  întreprinse de către ofiţerii DGT Sud, s-a reuşit documentarea discuţiilor telefonice dintre declarant şi bănuit, dar şi transmiterea, în câteva tranşe, a sumei pretinse.

   În după-amiaza zilei de 24 mai, bănuitul a fost reţinut pe strada Republicii din orașul Cahul, în preajma unui local de agrement. Asupra acestuia au fost depistaţi 200 de euro, transmişi sub controlul CNA. În acelaşi timp, au fost operate percheziţii la domiciliul suspectului, de unde au fost ridicate mai multe seturi de acte privind şcolarizarea auto, certificate necesare pentru susţinerea examenelor, fotografii ale unor candidaţi, un buletin de identitate şi o listă de contacte.

  Pe faptul dat, organul de urmărire penală al DGT Sud a CNA a pornit o cauză penală în conformitate cu prevederile art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal – trafic  de influenţă.

  Conducerea urmăririi penale este gestionată de către Procuratura Anticorupţie.