O nouă învingătoare în Seria Sud a Diviziei B la fotbal

  Clubul de Fotbal Sparta din satul Selemet, raionul Cimişlia, este noul învingător al ediţiei 2015-2016 a Campionatului Republicii Moldova de fotbal, Divizia B, Seria Sud.

   Ca şi mai înainte, Federaţia Moldovenească de Fotbal a organizat ediţia 2015-2016 a Diviziei B în trei serii: Nord, Centru şi Sud. De astă dată, în Seria Sud au fost incluse, alături de şase echipe din această regiune, şi două formaţii din zona  geografică centrală a ţării – FC Sireţi din raionul Străşeni şi FC Boldureşti din raionul Nisporeni. 

Doi lideri de la început până la sfârşit

  Lideri incontestabili aici s-au dovedit a fi două reprezentative: CF Sparta din localitatea Selemet, raionul Cimişlia, şi FC Cahul-2005 din orașul din sudul Moldovei. Astfel, după prima jumătate a competiţiilor, care s-a desfăşurat toamna trecută,  acestea conduceau detaşat clasamentul, cahulenii având la activ 19 puncte din 21 posibile (şase victorii și  o egalitate), iar selemeţenii aveau cu trei puncte mai puţin (cinci victorii, o remiză şi o înfrângere – de la  fruntaşa clasamentului).

  În returul din această primăvară, însă, s-au produs mai multe lucruri care, într-un anumit fel, au schimbat situaţia. Şi dacă CF Sparta a acumulat acelaşi număr de puncte ca şi în tur, 16, înregistrând, din nou, cinci victorii, o egalitate şi o înfrângere, FC Cahul-2005 a evoluat mult mai slab, totalizând numai 11 puncte:  trei succese, două remize şi două eşecuri.

Derbiul s-a jucat la Cahul

  Meciul care a hotărât soarta acestei ediţii a Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia B, Seria Sud, s-a jucat în ultima etapă, la Cahul. Până atunci, formaţia de la Selemet, Cimişlia, acumulase 31 de puncte şi se afla pe locul întâi, iar cahulenii totalizau cu un punct mai puţin, situându-se pe poziţia secundă. Gazdele aveau nevoie neapărat de victorie, pe când pe oaspeţi îi satisfăcea şi o egalitate.

  Partida a ţinut cu sufletul la gură întreaga asistenţă, căci a fost una spectaculoasă, cu multe goluri. E destul să spunem că sportivii ambelor formaţii au reuşit să înscrie de şase ori – câte trei de către fiecare parte.

   În urma acestei remize pline de combativitate, liderii şi-au menţinut locurile ocupate. Astfel, pentru prima dată,  învingător în această serie a celui de al treilea eşalon al fotbalului autohton a devenit Clubul de Fotbal Sparta din satul Selemet, raionul Cimişlia, care în 14 meciuri disputate a obţinut 10 victorii şi două remize, a suferit două înfrângeri, golaveraj 39-15, acumulând 32 de puncte.

Cu două puncte a rămas în urmă Fotbal Club Cahul-2015, care a înregistrat nouă succese, trei egalităţi şi două înfrângeri, golaveraj 39-13.

  Pe podiumul de premiere a urcat şi FC Sireţi din raionul Străşeni – 25 de puncte, acesta fiind urmat de FC Congaz – 19 puncte, FC Slobozia Mare, raionul Cahul – 18 puncte, FC Boldureşti din raionul Nisporeni – 14 puncte, FC Trachia din oraşul Taraclia – 13 puncte şi FC Maiak din localitatea găgăuză Chirsova – 10 puncte.

                                                        Ion CIUMEICĂ