evoluează „majoretele” de la Cimişlia

 Tradiţionala Zi a sportivului, organizată de către primăria oraşului Cimişlia duminica trecută, a adunat  destul de multă lume pe stadionul central din localitate, unde s-a desfăşurat o serie de competiţii la cele mai diverse probe. 

 evoluează „majoretele” de la Cimişlia
Evoluează „majoretele” de la Cimişlia

  Startul evenimentului a fost dat prin deschiderea oficială a sărbătorii. După intonarea Imnului de Stat şi arborarea Tricolorului, a luat cuvântul Mihai Olărescu, preşedintele raionului Cimişlia. Domnia sa a atras atenţia asupra faptului că sportul formează personalitatea, cultivă în sufletele celor care îl practică tendinţa de a învinge, modelează caracterele oamenilor, dezvoltă cele mai bune calităţi.

  „Noi trebuie să promovăm sportul, să-l practicăm, a spus Mihai Olărescu, pentru a combate, cu ajutorul lui, asemenea vicii ca alcoolismul, fumatul, narcomania”.

  Conducătorul raionului Cimişlia a urat tuturor participanţilor la întreceri succese pe calea spre victorii, dorindu-le să învingă cei mai puternici.

  Şi primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, a apreciat rolul major pe care îl joacă sportul şi cultura fizică în general în întremarea sănătăţii populaţiei noastre, i-a felicitat pe cei prezenţi cu prilejul Zilei sportivului.

  Lui i s-a alăturat Dumitru Munteanu, şef adjunct al Oficiului teritorial Hânceşti al Cancelariei de Stat a Guvernului, care a anunţat că unui grup mare de tineri şi tinere li s-au înmânat maiouri cu simbolica olimpică din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

 După încheierea părţii festive, au urmat exerciţii demonstrative ale tinerelor şi tinerilor din localitate care frecventează diferite secţii sportive: gimnastică, karate, judo, box etc.

  Competiţii au fost multe şi diverse: alergări la distanţe scurte şi medii, şah şi jocul de dame, volei masculin şi feminin, armwrestling şi ridicarea greutăţii, lupta naţională „Trânta” pentru premiile „Berbecul viu” şi „Cocoşul viu”.

  Din programul sărbătorii nu a putut lipsi sportul-rege – pe frumosul gazon verde al stadionului central din oraşul Cimişlia s-au întâlnit selecţionatele de veterani din localitate şi din satul Gura Galbenei, acelaşi raion. A fost un meci viu disputat, în care membrii ambelor echipe, deşi aflaţi la o vârstă înaintată, au demonstrat o mare poftă de joc şi au înscris şase goluri. Scor final – 3:3.