Formaţia oraşului Cimişlia atacă poarta echipei din comuna Porumbrei

Început de campionat cu o ploaie de goluri

  Un număr record de goluri, 28 în patru întâlniri, au fost marcate în etapa inaugurală a campionatului de fotbal al raionului Cimişlia din acest an.

  Ca şi în anul precedent, la competiţii şi-au anunţat concursul 10 formaţii. Şi chiar dacă fotbaliştii din satul Ivanovca Nouă nu au mai dorit să participe la aceste întreceri, locul lor a fost ocupat de reprezentativa localităţii Batâr. 

Au debutat cu victorie

  Trebuie de spus că debutanţii s-au încadrat perfect în actualele întreceri şi primul meci s-a dovedit a fi unul victorios pentru ei. Precum e şi firesc pentru novici, începutul partidei a fost unul destul de anevoios pentru batâreni. Aceştia au evoluat pe teren propriu, fiind susţinuţi frenetic de o armată mare de suporteri, prezenţi la sărbătorirea Zilei sportivului, organizată de către primarul satului, Anatolie Spânu. 

  Gazdele i-au avut în calitate de concurenţi pe sportivii din comuna Gradişte, care dispun de o anumită experienţă competiţională şi care, la început, controlau situaţia de pe teren.

  Dar, încetul cu încetul, formaţia de la Batâr a preluat conducerea jocului şi a început să dicteze starea de lucruri, superioritatea ei devenind evidentă spre sfârşitul primei reprize. Foarte curând, această dominaţie s-a materializat. Şi nu numai o singură dată, ci de patru ori. Mai mult ca atât, batârenii au reuşit să-şi păstreze intactă poarta proprie. Astfel, arbitrul de la centrul terenului, Vasile Bejan din oraşul Cimişlia, a fixat scorul final – 4:0 în favoarea gazdelor.

Scoruri-fluvii

  Un meci de principiu s-a disputat în centrul raional, unde fotbaliştii de aici au primit replica celor din comuna Porumbrei. Debutul a aparţinut în totalitate localnicilor, care, după numai un sfert de oră din prima repriză, conduceau cu scorul de 2:0. Oaspeţii, şocaţi de un asemenea început, şi-au revenit destul de repede şi au răspuns cu două goluri marcate în poarta adversă. Aşa că la pauză echipele au plecat aflându-se la egalitate.

  Partea a doua a întâlnirii a aparţinut în totalitate cimişlienilor, care au operat câteva modificări şi s-au dezlănţuit în atac, reuşind să marcheze de trei ori. Sforţările porumbreienilor de a reduce din handicap nu s-au încununat de succes şi centralul Dumitru Ciorbadji din oraşul Basarabeasca a consemnat rezultatul de 5:2 pentru gazde. 

Formaţia oraşului Cimişlia atacă poarta echipei din comuna Porumbrei
Formaţia oraşului Cimişlia atacă poarta echipei din comuna Porumbrei

  Însă cele mai multe goluri – tocmai 10! – au fost marcate în partida jucată pe stadionul comunei Hârtop, unde reprezentativa din localitate avea de susţinut o misiune extrem de importantă: să treacă de campioana en-titre, selecţionata comunei Lipoveni. Gazdele au reuşit să înscrie două goluri în poarta oaspeţilor, dar aceasta a fost mult prea puţin pentru a-şi depăşi redutabilii adversari. Aceştia au controlat jocul cap–coadă şi s-au impus cu un  scor ca la hochei pe gheaţă – 8:2.

  Încă un meci din etapa inaugurală a avut loc la Sagaidac, unde localnicii au concurat cu fotbaliştii din comuna Albina. În faţa unei numeroase asistenţe adunate la sărbătorirea Hramului acestei sat, gazdele au surclasat, pur şi simplu, adversarii cu un scor sec de 7:0. Sagaidacenii, deţinători ai locului trei în precedenta ediţie a campionatului raionului Cimişlia, doresc, probabil, să schimbe bronzul pe argint sau chiar pe aur.

  Întâlnirea dintre reprezentativa satului Gura Galbenei şi echipa localităţii Satul Nou a fost amânată, la rugămintea celei din urmă, şi se va disputa mai târziu.