imagine simbol, sursa gherleanul.ro

Furtul de ovine a devenit o afacere pentru o familie din UTA Găgăuzia

  Membrii unei familii din satul Dezghingea din raionul Comrat au fost reținuți pentru 72 de ore de către organele  de drept, fiind suspectați de furt de ovine. Polițiștii din orașul Leova au efectuat mai multe cercetări în cazul unei sesizări de furt de ovine.  

imagine simbol, sursa gherleanul.ro
imagine simbol, sursa: gherleanul.ro

  La sfârșitul anului trecut,( 22 noiembrie-12 decembrie 2015) de la o stână din satul Borogani, raionul Leova, mai multe persoane necunoscute au furat 42 de oi, prejudiciul creat victimei ridicându-se la peste 30 mii de lei. Ca urmare a cercetărilor, polițiștii au identificat trei suspecți, doi bărbați de 30 și 31 de ani și tatăl acestora, de 53 de ani, anterior judecați pentru infracțiuni similare.

   La data de 15 mai, polițiștii au efectuat percheziții la ferma de ovine din satul Dezghingea din raionul Comrat, unde suspecții sunt proprietari. Aici, oamenii legii au depistat 19 ovine, care ar fi fost sustrase de la stâna din satul Borogani, precum și o armă cu țeavă lisă confecționată artizanal, 22 cartușe cu calibrul 16 mm, două pistoale, unul „bereta” cu țeava ghintuită și unul pneumatic, fiind deținute ilegal. Dacă vina suspecților va fi dovedită, aceștia riscă privațiune de libertate de până la 5 ani de închisoare.