Doi luptători din sudul ţării, calificaţi la Jocurile Olimpice din Brazilia

Luptătorii de stil liber Nicolae Ceban, originar din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă, şi Evgheni Nedealko, născut în municipiul Comrat, au obţinut calificarea la Olimpiada de Vară de la Rio de Janeiro.

lupte

Acest lucru a devenit cunoscut după un turneu de la Ulan Bator, capitala Mongoliei. Atât Nicolae, cât şi Evgheni, au avut nevoie de câte un meci suplimentar între medaliaţii cu bronz, pentru a se decide cine merită să se deplaseze în Brazilia.

După un început nereuşit în categoria de greutate de 74 de kilograme, unde a fost învins de către viitorul finalist, Gheorghi Ivanov din Bulgaria, comrăteanul s-a mobilizat şi a câştigat, rând pe rând, trei partide cu reprezentanţii Germaniei, Ungariei şi Ucrainei. Astfel, Evgheni Nedealko va merge la prima Olimpiada din cariera sportivă.

Mult mai experimentatul tălmăzean, Nicolae Ceban, va apăra onoarea Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de Vară pentru a treia oară. Experienţa acumulată de el în cântarul de 97 de kilograme i-a fost de mare folos în Mongolia, unde sportivul nostru a debutat cu două victorii. În partida din semifinale, Nicolae a cedat în faţa viitorului campion, armeanul Gheorghe Ketoev, după care moldoveanul a mai câştigat două lupte. Meciul decisiv a fost cu un reprezentant al gazdelor, Dorchand, pe care tălmăzeanul l-a bătut cu scorul general de 9:4.