Câteva sute de motocicliști au fost amendați în cadrul operațiunii „Motociclistul”.

  În cadrul operațiunii Inspectoratului Național de Patrulare(INP), intitulată „Motocicleta”, peste 200 de motocicliști au fost amendați pentru diverse încălcări ale regulamentului de circulație rutieră. 

  Timp de 10 zile, polițiștii de patrulare au înregistrat 237 de abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere. În rezultat, 104 motociclete au fost reținute și conduse la parcările specializate. 43 de motocicliști au exploatat mijloacele moto neînmatriculate în modul stabilit, iar 22 au fost depistați conducând unitățile de transport în stare de ebrietate, informează INP într-un comunicat de presă.

  Totodată, de la începutul acestui an, pe drumurile din țară s-au produs 20 de accidente rutiere cu implicarea motocicletelor. În urma acestor accidente, o persoană a decedat, iar alte 23 s-au ales cu traumatisme grave.  

imagine simbol, sursa: Inspectoratul Național de Patrulare/Facebook
imagine simbol, sursa: Inspectoratul Național de Patrulare/Facebook

  De asemenea, Inspectoratul Național de Patrulare atenționează conducătorii auto ca înainte de a porni la drum, să posede permis de conducere, să verifice starea tehnică a unităților de transport, să se echipeze corespunzător și să evite deplasările în stare de ebrietate.