Germania susţine Republica Moldova în promovarea reformelor şi integrarea europeană

Germania va susţine în continuare Republica Moldova în promovarea reformelor şi în parcursul său european. Declaraţia a fost făcută de către secretarul de stat parlamentar din cadrul Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării al Germaniei, Hans-Joachim Fuchtel, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip. Oficialul european a confirmat disponibilitatea Germaniei de a acorda suport şi expertiză Republicii Moldova în diverse domenii, transmite IPN.

FOTO: gov.md
FOTO: gov.md

Potrivit unui comunicat de presă remis de executiv, Hans-Joachim Fuchtel a declarat că Germania a fost printre primele state, care au recunoscut independenţa Republicii Moldova şi va susţine în continuare promovarea reformelor în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre reformele prin care trece Republica Moldova în domenii precum justiţia, lupta împotriva corupţiei, ameliorarea situaţiei în sectorul bancar, reforma administraţiei publice şi restabilirea relaţiilor cu partenerii externi.

Premierul a apreciat faptul că autorităţile germane menţin în continuare Republica Moldova în lista statelor beneficiare de asistenţă, acordată de Guvernul Republicii Federale Germania. „Printre domeniile prioritare de cooperare sunt guvernanţa şi dezvoltarea economică. În acest sens, urmează să fie organizată cât mai curând posibil o nouă rundă de negocieri privind cadrul de cooperare moldo-german”, a afirmat prim-ministrul.

Totodată, premierul a menţionat rolul important al părţii germane în reglementarea problemei transnistrene. De asemenea, premierul a declarat că Moldova contează pe susţinerea Germaniei în contextul exercitării Preşedinţiei în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.