Ministrul Chirinciuc a inspectat drumul național Chișinău–Giurgiulești

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc a inspectat, la 5 aprilie 2016, lucrările de reabilitare a drumului național Chișinău–Giurgiulești, sectoarele pentru contractele km 96 – km 151 (55 km) și  km 151 – km 171 (20 km), construite de SC Pa&Co International SRL (România) cu finanțare din partea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, potrivit unui comunicat de presă.

drum

Ministrul Transporturilor a fost însoțit de guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah,  prim-vicepreşedintele Comitetului executiv al Găgăuziei, Vadim Ceban, de reprezentanți ai companiei SC Pa&Co International SRL și ai Administrației de Stat a Drumurilor și de primarii localităților de pe traseu.

Potrivit estimărilor specialiștilor de la ministerul de resort, la data de 31 martie 2016, lucrările în baza contractului de reabilitare a drumului Chișinău–Giurgiulești, km 96 – km 122, au fost executate în proporție de circa 60 la sută.

Administratorul SC Pa&Co International SRL, Dan Balcanu, a dat asigurări că la 27 august 2016 sectorul respectiv de drum va fi dat în folosință. Balcanu a relatat că, în prezent, angajații companiei lucrează la reparația a trei poduri, unul dintre care se află în satul Congaz.

Potrivit experților ministerului Transporturilor, lucrările ce țin de cel de-al doilea contract – km 122 – km 151, au fost executate în proporție de circa 71 la sută.

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a menționat că vizita pe șantier a fost una productivă, deoarece s-a reușit discutarea mai multor probleme de ordin tehnic semnalate de primarii localităților aflate în vecinătatea traseului reabilitat.