Arsenal, cea mai puternică echipă la futsal din raionul Cimişlia

  În raionul Cimişlia, a ajuns la finiş „Mărţişorul sportiv”. Pe parcursul lunii trecute, echipele satelor din această unitate teritorial-administrativă au concurat la mai multe probe, ultima dintre care a fost fotbalul în sală. 

imagine simbol
imagine simbol

  Competiţiile s-au desfăşurat în complexul sportiv din satul Gura Galbenei şi s-au bucurat de un interes sporit din partea conducerii raionului, a sportivilor şi microbiştilor. Întru confirmarea celor spuse, vom menţiona că participanţii la întreceri au fost felicitaţi de către Mihai Olărescu, preşedintele raionului Cimişlia, tot el înmânând învingătorilor diplomele de gradele respective şi premiile băneşti a câte 500, 400 şi 300 de lei. La competiţii au venit nouă formaţii din diverse localităţi.

  Acestea au fost împărţite în două grupe valorice, în ambele lupta pentru întâietate fiind foarte aprigă. Astfel, în prima grupă, unde au evoluat patru echipe, tonul a fost dat de către reprezentativa satului Sagaidac şi cea a gazdelor, care au acumulat acelaşi număr de puncte – câte şapte. Şi cum meciul direct dintre ele s-a încheiat la egalitate (2:2), a fost nevoie de calcularea golurilor marcate şi primite. În acest caz, golaverajul a fost mai bun la gălbineni, plus 13, faţă de plus 10 la sagaidaceni.

  Cealaltă grupă a fost compusă din cinci reprezentative. Şi aici s-a repetat situaţia, căci fotbaliştii de la „Arsenal” Cimişlia au totalizat acelaşi număr de puncte, câte 10, cu cei din comuna Lipoveni, partida dintre ei terminându-se cu scorul de 1:1. În aceste condiţii, din nou s-a recurs la aprecierea golaverajului. El s-a dovedit a fi plus opt la cimişlieni şi plus cinci la lipovineni.

  Cu alte cuvinte, finala mare a fost disputată între formaţiile din centrul raional şi din satul Gura Galbenei. Ea a fost extrem de încordată, fiecare dintre ele reuşind să înscrie de două ori. După expirarea timpului regulamentar, fotbaliştii au convenit să nu mai joace suplimentar încă două reprize scurte, ci să treacă imediat la executarea loviturilor de departajare. Aici mai precişi s-au dovedit a fi oaspeţii, care s-au impus cu scorul final de 7:6.

  Învingătorii de la Arsenal au evoluat în următoarea componenţă: Andrei Musteaţă, Iurie Racu, Vasile Macovei, Leonid Josu, Alexandru Moraru, Viorel Bazatin, Ilie Cornescu, Mihai Putină, Dumitru Chele şi Vitalie Carabulea.

  Reprezentativa satului Gura Galbenei s-a mulţumit cu locul doi, iar locul trei a fost acordat echipei din comuna Lipoveni.