În Divizia A de fotbal a început returul

   De aproape o lună de zile, a reînceput Campionatul Republicii Moldova în eşalonul secund al fotbalului autohton.   

secvență de la meciul FC Prut - FC Victoria
secvență de la meciul FC Prut – FC Victoria

   Cititorii noştri ştiu că printre cele 14 competitoare din Divizia A se numără şi două reprezentante ale regiunii de Sud a ţării: Clubul de Fotbal Gagauziya-Oguzsport din municipiul Comrat şi Fotbal Club Prut din oraşul Leova.

  Fotbaliştii din unitatea teritorial-autonomă găgăuză au o evoluare satisfăcătoare, în linii mari. Pe parcursul lunii martie, de pildă, ei au învins, pe teren propriu, FC Sfântul Gheorghe de la Suruceni, raionul Ialoveni, cu scorul de 4:1, apoi au cedat de două ori la limită (0:1) în faţa concurenţilor de la CF Ungheni şi de la FC Zimbru-2 Chişinău, pentru ca la 2 aprilie să dispună, în deplasare, cu scorul de 3:1, de CF Intersport Aroma.

  După consumarea a 17 etape din programul competiţional, CF Gagauziya-Oguzsport din Comrat are la activ 20 de puncte şi ocupă locul nouă în clasament.

  Mult mai prost stau lucrurile cu FC Prut. La startul returului, leovenii au suferit o înfrângere fără drept de apel în capitala Republicii Moldova, unde au încasat trei goluri, fără a reuşi să marcheze măcar unul, de la Clubul Sportiv Real-Succes.

  În continuare, FC Prut a pierdut şi pe teren propriu, cu scorul de 1:2, de la FC Victoria din municipiul Chişinău.

  Iar la 25 martie, fotbaliştii de la Leova au trecut printr-o catastrofă, fiind învinşi de către liderul campionatului, FC Spicul din oraşul Sângerei, cu un neverosimil 0:13 (!), acesta constituind scorul fluviu al actualei ediţii a competiţiilor.

  După acest şoc, FC Prut nu şi-a mai putut reveni şi, sâmbăta precedentă, a cedat, în faţa propriilor suporteri, în meciul cu FC Codru din satul Lozova, raionul Străşeni – 2:3.

   Astfel, se poate spune deja cu certitudine că, după o evoluare destul de bună în ediţia trecută a seriei Sud a Diviziei B, FC Prut Leova a debutat cu stângul în grupa a doua valorică a fotbalului moldovenesc, căci în cele nouă etape rămase până la sfârşitul campionatului situaţia grea în care se află echipa, practic, nu mai poate fi îmbunătăţită. Până în acest moment, formaţia are la activ doar trei victorii şi două egalităţi, în celelalte 12 întâlniri suferind înfrângeri. Cu totalul de 11 puncte din 51 posibile, leovenii ocupă penultimul loc în clasament.

                    Ion CIUMEICĂ