Orice armă care atârnă pe perete, până la urmă, împușcă

    Inspectoratul de Poliţie Cimişlia a recepţionat o informaţie cu referire la o pretinsă ilegalitate despre faptul că un locuitor al satului Gura Galbenei, raionul Cimişlia, pe lângă arma deţinută legal, mai deţine la domiciliu o armă fără acte de provenienţă. 

arma confiscată
arma confiscată

     În acest context, angajaţii poliţiei au întreprins o serie de măsuri speciale de investigaţii şi, la data de 29 martie 2016, în baza încheierii Judecătoriei Cimişlia, a fost efectuată percheziţia la domiciliul cetăţeanului respectiv. Astfel, angajaţii poliţiei au solicitat proprietarului casei predarea benevolă a armei de foc. Acesta din urmă a negat că ar deţine ilegal o armă. Recurgând la măsuri de percheziţie, într-o odaie a casei, în interiorul unui pat, a fost depistată o armă cu ţeavă lisă de model MAVERIC, calibrul 12 mm, deţinută ilegal, fără acte de provenienţă. Ulterior, aceasta a fost ridicată şi dată spre păstrare la Inspectoratul de Poliție Cimişlia.

   Totodată, în urma verificării Registrului arme de Stat, s-a constatat că cetăţeanul cu pricina deţine legal o armă de vânătoare de model MP-155 calibrul 12×76 mm în baza permisului de portarmă valabil până la 08.10.2017.

   În cadrul anchetei, reprezentanţii forţelor de ordine urmează să stabilească originea şi provenienţa armei de foc.

 Dacă va fi dovedit faptul menţionat, deţinătorul armei fără autorizație riscă sancţiuni conform legislaţiei în vigoare.  

   Potrivit legii, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 181 din 19.02.2007 cu privire la unele măsuri suplimentare de reglementare a circulaţiei armelor de foc şi muniţiilor”, persoana care predă benevol arma de foc sau muniţiile pe care le deţine fără autorizaţia corespunzătoare este eliberată de răspundere penală.