La Cimişlia continuă „Mărţişorul sportiv”

  După competiţiile de volei masculin şi feminin, programul „Mărţişorului sportiv” a continuat în raionul Cimişlia cu întreceri la următoare două probe: baschet masculin şi tenis de masă.  

În prim-planul imaginii îl vedeţi pe Mihail Guţu, învingătorul turneului individual rezervat tenismenilor veteraniÎn prim-planul imaginii îl vedeţi pe Mihail Guţu, învingătorul turneului individual rezervat tenismenilor veteraniÎn prim-planul imaginii îl vedeţi pe Mihail Guţu, învingătorul turneului individual rezervat tenismenilor veterani
În prim-planul imaginii îl vedeţi pe Mihail Guţu, învingătorul turneului individual rezervat tenismenilor veterani

Surprize peste surprize

  Şase echipe au concurat, la complexul sportiv din satul Gura Galbenei, pentru titlul de campioană a raionului Cimişlia. Turneul de aici nu a fost lipsit de surprize, ele producându-se în a doua grupă valorică. Astfel, învingătoare aici a fost declarată selecţionata primăriei Ivanovca Nouă, o localitate relativ mică. Mai mult ca atât, locul doi în aceeaşi grupă a revenit formaţiei comunei Porumbrei, care, într-o partidă plină de dramatism, a reuşit să se impună, la o diferenţă de un punct, în faţa baschetbaliştilor din oraşul Cimişlia cu scorul de 29:28.

  Finala mare a fost jucată de reprezentativele primăriilor Gura Galbenei şi Ivanovca Nouă. Gazdele au reuşit să obţină victoria cu scorul de 24:18. Pentru ele au evoluat: Sergiu Papuha, Nicolae Bârsan, Nicolae Rotaru, Nicu Târsina, Vladimir Butuc, Victor Draghici, Ilie Lotcă, Ion Căpăţină, Victor Stână, Andrei Butuc, Andrei Perciun şi Andrei Rotaru.

Locul trei a revenit baschetbaliştilor din primăria Lipoveni, care au trecut de sportivii din comuna Porumbrei cu scorul de 32:28.

Interes sporit pentru tenisul de masă

  Cimişlienii şi-au luat revanşa în cadrul competiţiilor la tenis de masă. Cu toate că întrecerile în cauză au trezit un interes deosebit, la ele participând în total 10 echipe masculine, selecţionata din centrul raional s-a prezentat cel mai bine. Mai întâi, ea a învins în toate cele patru meciuri susţinute în cadrul unei grupe valorice, după care, în meciul decisiv, a dispus de selecţionata primăriei Lipoveni. Campionii au evoluat în următoarea componenţă: Vitalie Carabulea, Vasile Pasat şi Sergiu Loseţchi.

În partida pentru locul trei, elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din centrul raional au învins prima selecţionată a satului Topala.

  La întrecerile dintre formaţiile feminine (în total, au participat cinci echipe) în afară de orice concurenţă au fost tenismenele din comuna Lipoveni, care au acumulat patru puncte din tot atâtea posibile. Iată numele învingătoarelor: Lidia Iurcu, Anastasia Vâlcu şi Viorica Vlas.

Pe locul doi s-a situat reprezentativa comunei Gradişte, iar locul trei a revenit sportivelor din oraşul Cimişlia.

  O dovadă a popularităţii tenisului în masă în rândul populaţiei din raionul Cimişlia este şi faptul că la concursul individual bărbaţi au participat peste 20 de persoane. Între sportivii de la 40 de ani şi mai în vârstă, învingător a fost recunoscut Mihail Guţu din satul Topala. Locul doi a fost atribuit lui Savelie Pomujac din oraşul Cimişlia, iar pe poziţia a treia s-a situat Tudor Păduraru din comuna Porumbrei.

Acerbă a fost confruntarea dintre tineri. Aici, cel mai bun s-a dovedit a fi Dumitru Medoni de la Lipoveni. Pe următoarele două locuri premiante s-au situat Vasile Pasat din centrul raional şi, respectiv, Ion Vortolomei de la Gradişte.

  Specialistul principal al Secţiei cultură, tineret şi sport a Consiliului Raional Cimişlia, Rodion Nechit, a înmânat echipelor învingătoare diplome de gradele respective şi premii băneşti: la baschet – 400, 300 şi 200 de lei, la tenis de masă – câte 200, 150 şi 100 de lei. De asemenea, au fost apreciaţi şi câştigătorii la competiţiile individuale.