BC Gama–Sind Cahul va lupta pentru locurile 5-8

  S-a încheiat runda a doua a primei etape din cadrul Campionatului Republicii Moldova la baschet masculin, Divizia Naţională. Au fost identificate cele patru echipe care vor continua lupta pentru medalii.  

În imagine: un moment al partidei dintre BC Gama-Sind Cahul şi BC Donbaschet-UTM
În imagine: un moment al partidei dintre BC Gama-Sind Cahul şi BC Donbaschet-UTM

  Din păcate, printre acestea nu se va afla Baschet Club Gama-Sind Cahul, care în actuala ediţie de campionat a avut până acum o evoluare instabilă, la care s-a adăugat un finiş nereuşit al rundei a doua.

  Spre exemplu, în turul XV, cahulenii au cedat fără drept de apel în faţa liderului autoritar, BC Donbaschet-UTM. Partida s-a jucat în municipiul Chişinău, pe  terenul complexului sportiv al Universităţii Tehnice din Moldova. Gazdele şi-au demonstrat superioritatea pe tot parcursul întâlnirii şi, în consecinţă, şi-au adjudecat victoria cu un scor fluviu de 111:62.

  În turul XVI, baschetbaliştii din sudul ţării au evoluat în faţa propriilor suporteri, avându-i în calitate de adversari pe sportivii de la Trojans-Speranţa din capitală. După un început destul de slab al primei reprize de joc (13:25), gazdele şi-au revenit în setul al doilea, pe care l-au câştigat cu 25:14. Au apărut speranţe că partida poate fi salvată. Dar a doua jumătate a meciului a aparţinut în totalitate oaspeţilor, care au acumulat 41 de puncte, în timp ce cahulenii – numai 27. Scorul general fixat de arbitrii Sergei Lohvinovschi, Alexandru Dumitraş şi Anatoli Saramciuc a fost de 80:65 în favoarea chişinăuienilor.

  Astfel, BC Gama-Sind  a ratat calificarea în  cvartetul celor mai bune echipe: BC Donbaschet-UTM din Donduşeni, Trojans-Speranţa şi BC Universitatea Agrară de Stat din Moldova (ambele din Chişinău) şi Viva-Baschet din Tiraspol. În continuare, cahulenii vor lupta pentru locurile 5-8 alături de  două formaţii din capitala Republicii Moldova – Admirals şi BC Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie, precum şi de BC Râbniţa.