Poliția belgiană – îl caută pe cel de-al treilea atacator

  Poliția belgiană a lansat un apel către societate pentru a identifica cel de-al treilea atacator, surprins de camerele de vedere ale aeroportului din  Bruxelles, înaintea atentatului din 22 martie. 

imaginea celui de-al treilea atacator căutat de poliție, sursa: lefigaro.fr
Imaginea celui de-al treilea atacator căutat de poliție, sursa: lefigaro.fr

  Bărbatul din imagine, îmbrăcat în alb, a fost surprins de camerele de supraveghere din aeroport. Din cauza calității slabe ale imaginilor, a fost greu să se obțină inițial o imagine clară, însă, după o prelucrare minuțioasă, polițiștii au reușit să obțină o imagine bună.

 Faysal Cheffou, bărbatul suspectat anterior că ar fi presupusul bărbat îmbrăcat în alb, a fost eliberat luni din lipsa de probe. 

  Eliberarea lui Cheffou a redeschis vânătoarea atacatorului și au ridicat mai multe întrebări cu privire la extinderea rețelei care ar sta în spatele vărsărilor de sânge săptămâna trecută.

  Între timp, poliția din toată Europa a sporit măsurile antitero pentru ca procurorii din Belgia, în urma reținerii a trei persoane suspectate că ar fi avut legături cu rețele militante, adăugând că în organizarea atacurilor, au fost implicați reprezentanți a mai multor națiuni. 

cei trei atacatori în aeroportul din Bruxelles, sursa: mediafax.ro
Cei trei atacatori surprinși de camerele din  aeroportul din Bruxelles, sursa: mediafax.ro

  În urma atacurilor teroriste, asumate de către Statul Islamic, a provocat moartea a 35 de persoane, iar altele 300 au fost rănite.  Aproape jumătate dintre cei uciși au fost cetățeni străini, inclusiv, cel puțin patru americani. Ministerul de Externe al Belgiei a relatat că nu toate persoanele rănite  au fost identificate, pentru că unii rămân în comă, relatează Agenția France Press, citat de The Washington Post.