Etapa a XIX-a în Divizia Naţională de fotbal, fără remize

  Trei victorii ale gazdelor şi două succese ale oaspeţilor au fost consemnate în etapa ordinară, a XIX-a, a eşalonului superior al Campionatului Republicii Moldova de fotbal.

  Meciurile acestei etape s-au desfăşurat în după-amiaza şi seara zilei de vineri, 18 martie curent. Astfel, cu începere de la ora 14-00, au avut loc trei întâlniri. La Bălţi, formaţia din localitate, FC Zarea, a primit replica celor de la FC Dinamo-Auto. Oaspeţii s-au dovedit a fi mai bine pregătiţi şi au reuşit să învingă graţie celor două goluri marcate în poarta adversă. 

 Partida dintre FC Zimbru şi FC Petrocub-Hânceşti
Partida dintre FC Zimbru şi FC Petrocub-Hânceşti

  Acelaşi rezultat, de 2:0, a fost înregistrat şi în satul Speia din raionul Anenii Noi, unde FC Dacia s-a impus în faţa reprezentativei oraşului Ceadâr-Lunga, FC Saxan.

  Cel mai mare scor al acestei etape a fost fixat la Nisporeni, unde debutanta actualei ediţii a Diviziei Naţionale, Clubul Speranţa, a capitulat în faţa oaspeţilor de la FC Milsami Orhei, care au înscris de patru ori, păstrându-şi intactă propria poartă. Aceasta s-a întâmplat şi din cauză că gazdele, o bună bucată de vreme, au jucat în nouă oameni, după eliminarea a doi fotbalişti din lotul nisporenean.

  O oră mai târziu, la 15.00, a fost dat startul celei de-a patra partide, de la Tiraspol, în care au concurat FC Sheriff şi FC Academia Chişinău. Aici mai puternice au fost gazdele – 2:0.

Şi, în sfârşit, seara, FC Zimbru a jucat, în capitală, în compania unei alte debutante a acestor competiţii, FC Petrocub-Hânceşti. Deşi oaspeţii au depus multe eforturi pentru a obţine măcar o remiză, aceasta nu le-a reuşit, „zimbrii” impunându-se, la limită, 1:0.

 După disputarea a 19 etape, clasamentul Diviziei Naţionale de fotbal este condus de FC Dacia, cu 46 de puncte la activ. Următoarele două poziţii sunt ocupate de FC Sheriff – 43 şi FC Zimbru – 39 de puncte.

Urmează CSF Speranţa (27), FC Dinamo-Auto şi FC Zaria (câte 26), FC Milsami (23 de puncte).

În subsolul clasamentului se regăsesc FC Petrocub-Hânceşti – 15 puncte, FC Academia – 13 şi FC Saxan – 5 puncte.

  În legătură cu faptul că la 23 martie curent selecţionata Under-21 a Republicii Moldova a susţinut un meci împotriva reprezentativei similare a Belgiei din cadrul preliminariilor Campionatului Europei pentru tineret din 2017, iar lotul nostru naţional de seniori are de disputat două partide amicale cu formaţiile Maltei (la 24 martie) şi Andorrei (la 28 martie), în campionatul ţării a fost anunţată o pauză.

  Etapa următoare este programată pentru 2 şi 3 aprilie 2016. În aceste zile se întâlnesc: FC Academia – FC Dacia, FC Dinamo-Auto – CSF Speranţa, FC Milsami – FC Zimbru, FC Petrocub-Hânceşti – FC Sheriff şi FC Zarea – FC Saxan.