Olga Postovanu - unul dintre câștigătorii unui voucher, sursa: Creativa Studio

Afacere prin obiectiv – un nou agent economic la Incubatorul de afaceri Cimișlia

  Încă un tânăr agent economic s-a alăturat familiei din cadrul Incubatorului de Afaceri din Cimișlia. Este vorba despre tânărul fotograf Andrei Frunză, care și-a deschis la începutul acestei săptămâni un studio fotografic.

  Pe lângă serviciile prestate în studio, acesta intenționează să presteze servicii în aer liber, precum și să asigure organizarea diverselor manifestări și ceremonii cu ajutorul partenerului său de viață și de afaceri, Silvia Cerniciuc. 

Andrei Frunză și Silvia Cerniciuc salută oaspeții prezenți la deschidere, sursa: Creativa Studio/Facebook
Andrei Frunză și Silvia Cerniciuc salută oaspeții prezenți la deschidere, sursa: Creativa Studio/Facebook

   Au sosit aici părinți, tineri și pur și simplu oameni care au vrut să-l cunoască mai îndeaproape pe tânărul businessman și să-l susțină la început de cale. La început, Andrei a ezitat să le povestească oaspeților de unde vine această pasiune pentru fotografie. „Creativa Studio” – așa se numește întreprinderea antreprenorului –este una dintre primele întreprinderi din localitate care prestează servicii fotografice de calitate.

  Înconjurat de oaspeți și prieteni, Andrei Frunză a declarat: „Primul aparat foto l-am primit drept cadou din partea părinților la vârsta de 16 ani, iar primul meu aparat profesional l-am cumpărat fiind student, când am plecat în SUA printr-un program pentru studenți work&travel. Acum trei ani, m-am gândit la un studio fotografic profesionist. Este destul de costisitoare afacerea, deoarece echipamentul este de calitate și încăperea a fost adaptată la condițiile necesare pentru a efectua sesiuni fotografice de calitate”, spune tânărul întreprinzător. 

  În cadrul ceremoniei de deschidere, oaspeții au participat la o tombolă cu premii. Norocoșii au plecat  acasă cu vouchere cu reduceri la serviciile prestate, iar alți doi norocoși s-au ales cu câte două sesiuni fotografice gratuite. 

Olga Postovanu - unul dintre câștigătorii unui voucher, sursa: Creativa Studio
Olga Postovanu – unul dintre câștigătorii unui voucher, sursa: Creativa Studio

  Tudor Matei, unul dintre câștigătorii norocoși ale sesiunii fotografice, a declarat:
„Nu m-am așteptat să mă aleg cu un asemenea premiu, deoarece o altă persoană a completat formularul și l-a pus în urnă. Sunt foarte mulțumit și totodată copleșit de emoții. Îi mulțumesc lui Andrei pentru acest cadou și îi doresc mult succes în afacerea pe care și-a pus de gând să o dezvolte”. 

Tudor Matei, unul dintre câștigătorii unei sesiuni fotografice sursa: Creativa Studio/Facebook
Tudor Matei, unul dintre câștigătorii unei sesiuni fotografice,  sursa: Creativa Studio/Facebook

  Pe lângă afacerea pe care mizează foarte mult antreprenorul, acesta spune că nu va renunța la activitatea sa de activist și voluntar al orașului de baștină. Pe lângă cursa și expoziția fotografică organizată anterior în localitate la inițiativa lui Andrei Frunză, acesta le promite locuitorilor orașului mai multe surprize frumoase.  Pentru moment, Incubatorul de Afaceri din Cimișlia găzduiește 18 agenți economici, iar patru dintre ei sunt tineri antreprenori. 

Daniel ARAMĂ

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea independenţei în mediile de comunicare din Republica Moldova”, implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent în colaborare cu „Internews”.

M+Business-Mic-Ro