20 de copii din Leova au mers în vizită la Parlament

  20 de elevi de la gimnaziul Hănăsenii Noi, raionul Leova, au mers într-o excursie în clădirea legislativului. În cadrul vizitei, elevii au avut ocazia să afle mai multe despre proiectele de legi care îi vizează pe tineri și despre agenda unui deputat, fiind însoțiți de deputatul Lilian Carp, membru al Comisiei cultură, educație, tineret, sport și mass-media. 

Elevii în holul parlamentului, sursa: Parlamentul Republicii Moldova/FacebookElevii în holul parlamentului, sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Facebook
Elevii în holul parlamentului, sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Facebook

  De asemenea, elevii i-au povestit deputatului despre proiectele din localitatea lor și activitățile de voluntariat în care se implică. Copiii au fost îndemnați să facă declarații de la tribuna deputaților la tema „Dacă eu aș fi deputat”, iar cei mai inspirați oratori s-au ales cu mici suvenire.  

Elevii discută cu deputatul Lilian Carp, sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Facebook
Elevii discută cu deputatul Lilian Carp, sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Facebook

     Vizita copiilor a avut loc grație sesiunilor de informare, desfășurate în localitățile din raionul Leova de către angajații Oficiului teritorial de informare al Parlamentului.  La excursie au participat elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la gimnaziul Hănăsenii Noi.

sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Facebook
Copiii în sala de ședințe a parlamentului, alături de Lilian Carp, sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Facebook