Startul „Mărţişorului sportiv” de la Cimişlia

La 6 martie curent, a fost dat startul unei noi ediţii a „Mărţişorului sportiv”, organizat, de mai multă vreme, în raionul Cimişlia, pe parcursul primei luni a acestui anotimp de trezire a naturii la viaţă. 

Partida dintre echipele comunei Lipoveni şi satului Bogdanovca Veche  Atacă formaţia „Atlantic Travel Club”
Partida dintre echipele comunei Lipoveni şi satului Bogdanovca Veche
Atacă formaţia „Atlantic Travel Club”

Programul competiţional, care este, de fapt, o spartachiadă a primăriilor din raionul Cimişlia, cuprinde mai multe probe sportive, aceasta debutând cu întrecerile la volei.

Luptă încordată între bărbaţi

Opt echipe masculine au concurat, timp de peste şase ore, în sala mare a Şcolii sportive din oraşul Cimişlia, pentru titlul de campioană. Lupta a fost extrem de încordată de la început şi până la sfârşit. Spre exemplu, chiar în primul meci, s-au întâlnit două pretendente la cele mai înalte locuri – reprezentativele comunei Lipoveni şi satului Bogdanovca Veche. Fiecare dintre ele a câştigat câte un set şi repriza a treia, decisivă, a ţinut suporterii cu sufletul la gură, scorul fiind, mult timp, egal: 10-10, 12-12, 14-14, 16-16. Până la urmă, au învins lipovinenii, cu scorul de 18-16.

Dar se vede că această partidă i-a sleit de puteri pe voleibaliştii din comuna Lipoveni, căci în finala mare ei au cedat aproape fără luptă în faţa reprezentativei primăriei oraşului Cimişlia. Astfel, gazdele au învins cu scorul de 2-0 (25-10 şi 25-14) şi au ocupat primul loc. Iată componenţa de bază a formaţiei în cauză: Ghenadie Grosu, Sergiu Garnov, Anton Slănină, Ion Popuşoi, Victor Prisăcaru şi Iurie Răileanu.

Învinşii s-au mulţumit cu locul doi, poziţia a treia revenind reprezentativei din localitatea Bogdanovca Veche.

Se cere menţionată participarea, pentru întâia oară, la asemenea competiţii a sportivilor din satul Batâr şi din comuna Porumbrei.

Şase reprezentative feminine

Voleiul se bucură de popularitate şi în rândurile femeilor din raionul Cimişlia. Drept dovadă serveşte faptul că la întrecerile din cadrul „Mărţişorului sportiv” au participat şase echipe feminine, care au luptat pentru întâietate în sala sportivă a Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din centrul raional.

Cea mai puternică aici s-a dovedit a fi formaţia „Atlantic Travel Club” din oraşul Cimişlia, care, în partida pentru locurile unu şi doi, a trecut de o altă reprezentativă, antrenată de Gheorghe Andriuca, cea a Şcolii sportive din localitate. Chiar dacă tinerele voleibaliste au opus o rezistenţă dârză mult mai experimentatelor concurente, ele au fost nevoite să-şi recunoască înfrângerea cu scorul general de 0-2 (21-25 şi 19-25). Pentru campioane au jucat: Olga Stasenco, Olga Celpan, Ana Celpan, Elena Salogub, Galina Rozdovan şi Elena Aramă.

În finala mică, fetele de la Liceul teoretic „Hiperion” din satul Gura Galbenei s-au impus, cu greu, în faţa celor din comuna Lipoveni, după trei seturi pline de dramatism (27-25, 23-25 şi 16-14).

Primii trei clasați ai competiţiilor au fost distinși cu diplome de gradele respective şi cu premii băneşti în valoare de 400, 300 şi 200 de lei, oferite de către Consiliul Raional Cimişlia.