Până în 2018, autoritățile din Leova intenționează construcția a 92 de locuințe sociale

  În raionul Leova va începe construcția locuințelor sociale.  Reprezentanții Unității de implementare a fazei II a Proiectului de Construcţie a Locuinţelor pentru Păturile Socialmente Vulnerabile în Republica Moldova și autoritățile publice locale din localitate s-au întrunit, la finele săptămînii trecute, pentru a discuta detaliile de lansare a proiectului. 

imagine simbol
imagine simbol

„Actualmente autoritățile publice locale din raionul Leova întreprind acțiunile necesare lansării proiectului. Sunt efectuate lucrări de pregătire a șantierului de construcție, e vorba de o construcție nefinalizată lăsată în paragină de mai bine de 20 ani”, a subliniat Iunona Lungul, managerul Unității de implementare a proiectului (UIP).

 Totodată, managerul UIP a comunicat că în raionul Leova vor fi construite 92 de locuințe sociale, în termen de circa 2 ani, apartamente finalizate la cheie. Autoritățile publice locale participă în proiect cu bloc locativ nefinalizat, documentația de proiect, ceea ce constituie 35% din valoarea totală a proiectului. Costul total al proiectului a fost estimat la circa 3,5 mln euro. Lucrările de construcție vor fi realizate de compania Glorinal- Imobil SRL”.

Pentru implementarea fazei II a proiectului de construcție a locuințelor sociale, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) oferă țării noastre un împrumut de 20, 4 mln euro, pe un termen de pînă la 20 de ani cu o perioadă de grație de 5 ani. Astfel, pînă în anul 2018, cînd finalizează faza II a proiectului urmează a fi construite circa 700 locuințe sociale.


sursa: unimedia.md