Eveniment cultural în satul Antonești din raionul Ştefan Vodă

Sărbătoare dublă la Biblioteca publică din localitatea Antoneşti, raionul Ștefan Vodă. Recent, biblioteca a împlinit 60 de ani de la fondare și un an de la implementarea Programului Naţional  “Novateca”.

secvență de la eveniment
secvență de la eveniment

Asemenea altor instituţii culturale, Biblioteca publică Antoneşti a suferit schimbări colosale de-a lungul acestor şase decenii. Ea a fost transferată de la marginea satului în centru, mai aproape de şcoală şi de alte obiecte de menire socială. A fost mai mică, apoi şi-a lărgit sala, schimbându-şi aspectul de multe ori. Bibliotecarii instituţiei, deştepţi, iscusiţi, plini de răbdare şi înţelepciune, au oferit cele mai diverse servicii locuitorilor satului, scrie www.stefan-voda.md. 

Astăzi instituţia respiră proaspăt. La acei 60 de ani ea este echipată cu tehnologii noi grație Programului National “Novateca”. La  începuitul acestei luni, s-a împlinit un an fructuos de parteneriat, astfel că biblioteca  are o sărbătoare dublă. Cu prilejul acestor evenimente, în instituţie  s-au întrunit, la o masă rotundă, mai mulţi utilizatori, vecini şi prieteni. Oaspeții au primit în dar pliante despre trecutul și prezentul bibliotecii care a promovat cartea și lectura mai mult de jumătate de secol. Într-o atmosferă degajată de sărbătoare sufletească au răsunat versuri și cântece, istorii și amintiri.

A fost o zi plină de emoții plăcute și sentimente profunde, cu propuneri şi clipe de umor care au trezit atât la lucrători, cât şi la oaspeţi gustul și dorința de a organiza și participa mai activ în diferite activități culturale.