Oleg Fistican este noul antrenor al Fc Saxan Ceadâr-Lunga

La începutul  săptămânii curente,  Oleg Fistican a fost numit în funcţa de antrenor principal al FC Saxan Ceadâr-Lunga, comunică site-ul oficial al acestui club. El a venit încoace de la Academia clubului de fotbal Rubin Kazan, Federaţia Rusă. 

Oleg Fistican, sursa: basarabia.md
Oleg Fistican, sursa: basarabia.md

Oleg Fistican este bine cunoscut în lumea fotbalului din Republica Moldova. Evoluând în componenţa echipei Zimbru Chişinău, el a devenit de cinci ori campion al ţării şi dublu deţinător al Cupei. A mai jucat pentru formaţiile Agro Chişinău, Isckra-Stal Râbniţa şi Okjetpes Kazahstan. A fost memru titular al selecţionatei Republicii Moldova, unde a susţinut 26 de meciuri.

Oleg Fistican este cunoscut şi în calitate  de antrenor: a lucrat cu lotul naţional de juniori şi cu Zimbru Chişinău.

Noul antrenor principal al FC Saxan Ceadâr-Lunga are 41 de ani şi în activitatea cotidiană va fi ajutat de către Alexandru Belov, fost jucător al echipei Locomotiv Basarabeasca, ultimul urmând să pregătească portarii formaţiei din sudul ţării.

Vă mai informăm că fotbaliştii din regiunea găgăuză au început de ceva vreme pregătirile de noul sezon competiţional. Deşi în prezent situaţia lor este deplorabilă  (ultimul loc în clasament), ei nu au de gând să se împace cu rolul de outsider.