Conducerea raionului Cimişlia, alături de veteranii războiului din Afganistan

În seara zilei de sâmbătă, 23 ianuarie curent, în incinta Casei de cultură a oraşului Cimişlia a avut loc un concert de caritate organizat de Uniunea raională a veteranilor de război din Afganistan, dedicat ostaşilor băştinaşi căzuţi pe câmpul de luptă în această ţară asiatică.

Concertul de caritate în memoria „afganezilor” a adunat multă lume în Casa de cultură din oraşul Cimişlia
Concertul de caritate în memoria „afganezilor” a adunat multă lume în Casa de cultură din oraşul Cimişlia

Organizatorii concertului au decis ca o parte din banii colectaţi în urma organizării acestei manifestări culturale să fie alocaţi pentru reconstruirea monumentului din oraşul Cimişlia, înălţat în memoria ostaşilor căzuţi în bătăliile din Afganistan.

La această acţiune de caritate a participat cu o deosebită plăcere şi administraţia raionului Cimişlia, reprezentată de preşedintele Mihai Olărescu. Iată ce a declarat demnitarul: „Importanţa istorică a fiecărui eveniment al trecutului nostru este fundamentul culturii, al identităţii şi valorii naţionale. Conducerea raionului, consilieri ai Consiliului Raional Cimişlia au asistat cu mare drag la concertul de caritate în memoria bravilor noştri flăcăi căzuţi în războiul din Afganistan. Fondurile colectate au menirea de a reconstrui monumentul consacrat lor din oraşul Cimişlia. Atâta timp cât menţinem monumentele, păstrăm şi memoria vie.

Suntem bogaţi şi verticali dacă ne cunoaştem istoria. Avem tot respectul pentru cei care ne-au demonstrat lecţia curajului şi bărbăţiei”, a conchis preşedintele raionului Cimişlia.

În numele Consiliului Raional Cimişlia, Mihai Olărescu a făcut o donaţie în acest scop de 5000 de lei.