Evoluare modestă a echipelor din sudul ţării

Cele două formaţii din zona de sud a ţării care evoluează în Campionatul Republicii Moldova la fotbal, Divizia A, au avut în tur o prestaţie modestă: CF Gagauziya-Oguzsport din municipiul Comrat ocupă locul 10, iar FC Prut din oraşul Leova se situează pe poziţia a 12-a.

Foto simbol
Foto simbol

Cele 14 competitoare din eşalonul secund al sportului rege din Republica Moldova se află în vacanţă, după disputarea primei jumătăţi a Campionatului naţional de fotbal.

Programul întrecerilor a durat aproape patru luni de zile, pe parcursul cărora fotbaliştii au avut de susţinut câte 13 meciuri.

În actuala ediţie a competiţiilor au fost antrenate şi două formaţii din zona de sud a ţării. Clubul de Fotbal Gagauziya-Oguzsport de la Comrat a repurtat patru victorii, a înregistrat două egalităţi şi a suferit şapte înfrângeri. În special dezastruos s-a dovedit a fi finişul, când echipa a fost învinsă pe parcursul ultimelor patru etape. Ea a marcat 23 de goluri şi a încasat 30. Cu un bagaj de 14 puncte, comrătenii se află pe locul 10 în clasament.

Fotbal Club Prut de la Leova are la activ trei victorii şi două remize, iar la pasiv – opt înfrângeri, un golaveraj negativ de 18:41 şi se clasează pe locul 12. Leovenii dispun de cea mai slabă apărare în această Divizie, care a şi făcut posibilă stabilirea unui record al competiţiilor de o asemenea anvergură, când în partida cu liderul, FC Sheriff-2, la Tiraspol, ei au fost învinşi cu astronomicul scor de 1:10!

FC Prut a dres puţin busuiocul în ultimele două etape ale turului, când, mai întâi, s-a impus, la Cobusca Nouă, în faţa CF Intersport Aroma cu 1:0, iar apoi a remizat, pe stadionul orăşenesc de la Leova, cu scorul de 2:2, cu Iskra de la Râbniţa.

Returul  în eşalonul doi al fotbalului moldovenesc va începe la primăvară, etapa a XIV-a fiind programată pentru data de 13 martie 2016.