Cimişlienii i-au colindat pe prahoveni

Membri ai ansamblurilor folclorice „Cimişarii” şi „Legenda” din oraşul Cimişlia s-au deplasat în câteva localităţi din România pentru a prezenta colinde cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

ansamblurile folclorice „Cimişarii” şi „Legenda”
ansamblurile folclorice „Cimişarii” şi „Legenda”

Prima oprire artiştii noştri au avut-o la Ploieşti, la Consiliul Judeţean Prahova, unde i-au colindat pe consilierii judeţeni aflaţi în şedinţă ordinară.

Potrivit site-ului cjph.ro, colindătorii erau îmbrăcaţi în port tradiţional basarabean şi ei au făcut urări specifice Sărbătorilor de iarnă, fiind primiţi într-o atmosferă festivă. În acelaşi timp, aceştia au transmis gândurile bune ale românilor din stânga Prutului şi au vestit sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou.

De asemenea, a fost înmânată o felicitare în scris adresată Consiliului Judeţean Prahova din partea preşedintelui raionului Cimişlia, Mihail Olărescu, în care se spune: „Cu prilejul Sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou, doresc să Vă adresez gândurile mele cele mai bune însoţite de urări de sănătate, prosperitate şi linişte sufletească.

Fie ca aceste sărbători să ne reînnoiască dorinţa de a construi un viitor mai bun, ca speranţele şi proiectele cele mai frumoase să-şi găsească împlinirea în anul 2016.

Crăciun fericit şi La Mulţi Ani!”.

Delegaţia artistică de la Cimişlia a mai colindat în municipiul Câmpina şi în oraşul Vălenii de Munte din acelaşi judeţ.

Amintim cititorilor că în vara anului 2014 a fost semnat Acordul de colaborare între Consiliul Raional Cimişlia din Republica Moldova şi Consiliul Judeţean Prahova din România, iar oraşul Cimişlia este înfrăţit cu municipiul Câmpina şi cu orașul Vălenii de Munte.

                                                                                     Ion CIUMEICĂ