Tăierea panglicii de la intrarea în noul sediu al Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei din cadrul Consiliului Raional Cimişlia

Condiţii mai bune de muncă pentru salariaţii din sfera asistenţei sociale

Un frumos cadou au primit, recent, lucrătorii Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei (DASPF) din cadrul Consiliului Raional Cimişlia: ei au început să activeze într-un sediu renovat conform standardelor europene.

Pe teritoriul Spitalului raional Cimişlia există o clădire cu mai multe etaje care o perioadă îndelungată de timp, vreo 16 ani, nu era funcţională. Şi iată că la o şedinţă a Consiliului raional de legislatura precedentă s-a adoptat decizia de a efectua reparaţia capitală a parterului acelei clădiri pentru amplasarea aici a Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei, angajaţii căreia duceau lipsă de condiţii normale de muncă.

Tăierea panglicii de la intrarea în noul sediu al Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei din cadrul Consiliului Raional Cimişlia
Tăierea panglicii de la intrarea în noul sediu al Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei din cadrul Consiliului Raional Cimişlia

Şi chiar dacă pe parcursul realizării celor preconizate, potrivit persoanei responsabile de acest obiectiv, Vasile Tocaru, şeful Direcţiei dezvoltare teritorială a Consiliului Raional Cimişlia, au existat mai multe greutăţi, lucrul a fost dus cu bine la capăt şi, la sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc darea festivă în folosință a oficiului renovat.

Mihail Olărescu: „Să prestaţi populaţiei servicii de o calitate înaltă”

Ceremonia de deschidere a noului loc de muncă pentru salariaţii Direcţiei raionale de asistenţă socială şi protecţie a familiei a fost una cu adevărat de sărbătoare. Proaspetele gazde au întâmpinat numeroşii oaspeţi nu numai din raionul Cimişlia, ci şi de la Asociaţia de caritate „Concordia” din municipiul Chişinău, de la „Armata Salvării” din oraşul Hânceşti, colegii de serviciu din vecinătate (de la Comrat şi Leova), conform obiceiului străbun, cu pâine, sare şi un păhăruţ de vin.

Luând cuvântul în cadrul manifestării, preşedintele raionului Cimişlia, Mihail Olărescu, a declarat: „A fost o mare ambiţie a noastră de a demonstra că putem face lucruri bune. Şi mă bucur, împreună cu toţi cei prezenţi, că aceasta ne-a reuşit”.

Conducătorul administraţiei publice locale de nivelul doi a adresat calde felicitări colectivului Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei cu ocazia trecerii în noul sediu. „Vă îndemn ca în asemenea condiţii bune de muncă, a subliniat demnitarul, să prestaţi populaţiei servicii de o calitate înaltă”.

Cuvinte izvorâte din inimă

În numele Congresului Autorităţilor Locale din Moldova şi al colegilor săi din raionul Cimişlia, Tatiana Badan, primăriţa satului Selemet, a dat înalte aprecieri activităţii Consiliului raional pentru implementarea acestui minunat proiect. Ea a mai subliniat că în condiţiile în care ţara noastră nu dispune de suficiente mijloace băneşti pentru a dezvolta domeniul social, este foarte important să mizăm pe susţinerea financiară oferită de Uniunea Europeană prin intermediul diferitelor proiecte şi programe.

Cuvinte izvorâte din inimă a rostit în cadrul ceremoniei Ion Garabagiu, invalid de gradul întâi, care, pe lângă faptul că a felicitat angajaţii Direcţiei raionale de asistenţă socială şi protecţie a familiei cu prilejul evenimentului, a zis: „Vă rog să ne răbdaţi pentru greutăţile pe care vi le provocăm”.

O altă beneficiară a serviciilor de asistenţă socială, Anişoara Prisăcaru, cunoscută interpretă de muzică populară, a venit în dar cu o frumoasă melodie.

Ascensiunea este evidentă

După cum a precizat Mihail Motroi, şeful Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei din cadrul Consiliului Raional Cimişlia, instituţia pe care o dirijează este într-o dezvoltare continuă. Dacă, la începutul constituirii direcției respective populaţiei îi erau acordate patru tipuri de servicii, apoi în prezent numărul lor a crescut până la 11.

Sursa citată a mai precizat că s-a mărit evident şi numărul angajaţilor – de la 68 în faza iniţială până la 150 astăzi.

În aplauzele celor prezenţi, preşedintele raionului Cimişlia, Mihail Olărescu, şi conducătorul Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei, Mihail Motroi, au tăiat panglica de la intrarea în sediu, după care asistenţa a putut lua cunoştinţă de noile condiţii de muncă ale colectivului de aici, care sunt destul de bune.

Vom menţiona că, în afară de locuri comode de lucru, în oficiu există o sală de reabilitare fizică, o boxă pentru discuţii confidenţiale, o sală de şedinţe, alte încăperi pentru angajaţi şi pentru persoanele deservite de către Direcția asistenţă socială şi protecţie a familiei.

                                                                                              Ion CIUMEICĂ