La Borogani, Leova, au fost omagiate cupluri care au rezistat în timp

Satul Borogani din raionul Leova a trăit, recent, clipe de neuitat, legate de un eveniment deosebit: omagierea cuplurilor jubiliare care au împlinit un anumit număr de ani de căsnicie.

Un aspect de la sărbătoarea cuplurilor „vechi” din satul Borogani, raionul Leova
Un aspect de la sărbătoarea cuplurilor „vechi” din satul Borogani, raionul Leova

De momente pline de fericire au avut parte cinci familii. Astfel, Grigore şi Nadejda Paiu sunt împreună de 50 de ani, Vasile şi Maria Talai – de 40 de ani, Alexei şi Vasilisa Lefter – de 30 de ani, Ion şi Elena Cibotaru – de 20 de ani, Adrian şi Oxana Gabroveanu – de 10 ani.

Toate aceste cupluri au fost întâmpinate ca cei mai scumpi oaspeţi, cu pâine şi sare, la intrarea în incinta primăriei. În timpul deplasării spre sala de ceremonii, doi îngeraşi le-au presărat drumul cu petale de flori, după care, aceiaşi îngeraşi, au adus o făclie simbolică pentru a fi reaprinsă flacăra dragostei dintre perechile omagiate. Mirii şi miresele şi-au jurat credinţă şi pentru anii următori, fiecare dintre ei punându-şi semnătura în Actul jubiliar de căsătorie.

Au urmat felicitările sincere, din inimă, din partea primăriţei satului Borogani, Elena Saviţchi, a consilierei locale Stepanida Caşu. Cea din urmă a dat citire unor inspirate versuri din creaţia proprie, cu totul şi cu totul deosebite.

Rudele, inclusiv nepoţii, alte persoane dragi celor omagiaţi au venit să-i felicite cu ocazia acestui plăcut şi important eveniment cu frumoase buchete de flori vii. Plecăciuni de recunoştinţă pentru cele realizate până acum le-au adus copiii, nepoții, rudele, sătenii dragi.

Iar după un sărut simbolic, ca pe timpuri, ca în tinereţe, a fost anunţat tradiţionalul vals al îndrăgostiţilor. Membrii Ansamblului „Busuioc Moldovenesc” de la Casa de cultură din localitate, în frunte cu Ion Hurciuc, le-au dăruit sărbătoriţilor câteva numere artistice, spre final invitându-i la o horă frumoasă în care s-au prins cu plăcere toţi doritorii