La Cahul, a fost deschis Oficiul Regional de Dezvoltare al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal

Săptămâna trecută, în oraşul Cahul a avut loc inaugurarea Oficiului de Dezvoltare al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), regiunea Sud. Acesta este al doilea centru deschis din cele patru care urmează să fie create în ţara noastră, conform Strategiei de dezvoltare a fotbalului în Republica Moldova pentru anii 2014-2020.

Tăierea panglicii de la intrarea în sediul Oficiului Regional Sud de Dezvoltare din oraşul Cahul al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal
Tăierea panglicii de la intrarea în sediul Oficiului Regional Sud de Dezvoltare din oraşul Cahul al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal

Oficiul Regional de Dezvoltare al FMF din oraşul Cahul are mai multe obiective: dezvoltarea tehnică în zona de Sud a Republicii Moldova a fotbalului pentru copii şi juniori, dar şi a fotbalului feminin, pregătirea antrenorilor, precum şi organizarea evenimentelor destinate să îmbunătăţească nivelul profesional al conducătorilor şi personalului administrativ al cluburilor de fotbal. O altă direcţie importantă este asigurarea funcţionării şcolilor regionale de formare a tinerilor arbitri în raioanele de sud ale ţării.

La ceremonia oficială prilejuită de acest eveniment au participat o serie de persoane oficiale, printre care s-au numărat: Ion Groza, preşedintele raionului Cahul, Vladimir Calmîc, vicepreşedinte al aceluiaşi raion, Nicolae Dandiş, primarul oraşului Cahul, Nicolae Cebotari, secretar general al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Ruslan Berzoi, vicepreşedinte al FMF, Oleg Molceanov, inspector federal la aceeaşi instituţie, Alexei Gheorghiu, manager al Oficiului Regional Sud de Dezvoltare al FMF.

La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, preşedinţii asociaţiilor raionale de fotbal din sudul Republicii Moldovei, alţi oaspeţi, a căror activitate zilnică este legată de practicarea sportului rege.