Orașul Cimișlia, ținta obiectivelor fotografice

O cursă fotografică inedită se desfășoară în aceste zile la Cimișlia. Un grup de tineri amatori de fotografie surprinde cele mai minunate colțișoare ale orașului pentru a arăta publicului larg cât de frumoasă este localitatea în care aceștia locuiesc. Cursa fotografică se află la cea de-a doua ediție și se desfășoară cu suportul autorităților publice locale.

cursa fotografica

„Suntem la ediția a doua a cursei fotografice, aceasta va fi puțin mai diferită decât cursa din anul trecut. Avem de gând să diversificăm genurile fotografice, în acest an facem nu numai peisaje (precum a fost la prima ediție), ne-am propus să facem portrete, reportaje, fotografii pe timp de noapte, pentru a reda viața socială a orașului nostru. În cadrul primei curse fotografice, am fost susținuți de Consiliul Raional, care a achitat tipărirea imaginilor pentru expoziția pe care am organizat-o de ziua orașului. În acest an, ne-am propus să realizăm un album fotografic, care va fi cartea de vizită a orașului Cimișlia”, ne-a relatat Vadim Florea, specialist la primăria Cimișlia.

Ideea unei curse fotografice îi aparține tânărului fotograf Andrei Frunză, care a venit cu propunerea de a iniția un astfel de proiect în oraș. Prima cursă fotografică a adus roade frumoase pentru participanți, aceștia au obținut locuri de frunte în cadrul mai multor concursuri fotografice naționale.

O oportunitate de a acumula experiență, un mijloc de a face un lucru frumos

„Particip la această cursă deoarece consider că este o oportunitate foarte mare de a acumula mai multă experiență alături de cei care-și câștigă pâinea din fotografie. Dacă vor mai fi organizate astfel de curse, numaidecât voi participa, deoarece aici ne înțelegem din jumătate de cuvânt”, a menționat Constantin Osman, un tânăr fotograf din localitate.

În cadrul cursei, fotografii au posibilitatea de a imortaliza viața orașului din locații mai greu accesibile pentru cetățeni, precum acoperișurile clădirilor și turnul radio-tv de la marginea orașului, care are o înălțime de peste 200 de metri.

Locuitorii orașului se mândresc cu gestul frumos al tinerilor și salută inițiativa: „Bravo lor că au inițiativă și ambiție, pe vremurile noastre nu erau astfel de aparate sofisticate. Astăzi au posibilitatea de a face niște fotografii minunate și să-și șlefuiască măiestria. Cine știe, poate cineva dintre ei va deveni un fotograf renumit?”, ne-a relatat Maria Tocaru.

Vasile Florea, fotograf din satul Selemet, ne-a spus că a participat și anul trecut la cursa fotografică: „Sunt mândru că toți împreună facem ceva frumos. Aici am întâlnit tineri cu noi viziuni și idei, mă bucur că putem face și un schimb de experiență, cunoscând noi tehnici și proprietăți ale aparatelor noastre”.

Cursa fotografică se desfășoară în perioada 20 iulie – 20 august, unde cei 12 fotografi își sporesc măiestria în acest domeniu. În cadrul Clubului Tinerilor Amatori de Fotografie din localitate, vor fi alese cele mai reușite imagini, care vor fi expuse într-o expoziție de hramul localității. Ulterior, autoritățile orășenești intenționează să editeze un album fotografic care va fi cartea de vizită a orașului Cimișlia.

Daniel Aramă, stagiar