Doi studenţi de la Cahul au beneficiat de un stagiu de practică la o companie IT din Chişinău

După ce, în februarie anul trecut, la Cahul a fost inaugurat un laborator performant IT, care prevede o pregătire eficientă a viitorilor specialişti TIC, rezultatele frumoase ale unor studenţi nu au întârziat să apară. Astfel, doi dintre ei au ajuns să beneficieze de un stagiu de practică într-o companie IT din capitală.

doi studenti it

Marina Munteanu și Alexandru Hrițcu studiază în cadrul Colegiului Industrial Pedagogic din Cahul. Ei sunt printre tinerii care vor beneficia de şanse reale de angajare graţie implementării proiectului „Îmbunătăţirea calității învățământului vocaţional-tehnic în domeniul TIC”, finanţat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare şi desfăşurat în strânsă colaborare cu sectorul privat din domeniul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor. În urma unei selecții riguroase, în aprilie, acești tineri au fost acceptaţi să participe la Programul de Stagii desfăşurat în cadrul companiilor IT.

„În prima zi când am venit în această companie, am rămas foarte impresionați, pentru că a fost pentru prima dată când am văzut cum merg treburile într-o adevărată companie IT. Când eram la colegiu, aveam doar unele închipuiri”, spune Alexandru Hriţcu.

Marina Munteanu a recunoscut că anume în această companie a învăţat cum se lucrează într-o echipă adevărată. „În această companie îmi place foarte mult cum este repartizat timpul de lucru. Pot spune că este o experienţă extraordinară pentru mine”, a precizat studenta.

Inițiativa a avut drept scop formarea deprinderilor practice asociate studiilor pe care le-au urmat pe parcursul ultimilor patru ani. Compania Allied Testing, în cadrul căreia tinerii au desfăşurat stagiul, s-a implicat în toate etapele proiectului, începând cu actualizarea curriculei, instruirea profesorilor şi până la organizarea stagiului de practică pentru tinerii selectaţi.

Proiectul „Îmbunătăţirea calității învățământului vocaţional-tehnic în domeniul TIC” se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2012 – 31 mai 2015 în șase instituţii profesional-tehnice şi este implementat de către Centrul Educațional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu suportul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi în strânsă colaborare cu Ministerul Educaţiei din Republica Moldova.